reklama
malinka5252
Zaciekawiona BB
Hej.
Mi też gin polecił wkładkę mirenę. Jest to koszt ok 1200 zł na 5 lat ale plus jest taki że działanie ogranicza się tylko do samej macicy. Nie znam nikogo kto to stosował ale gin mówił że zakłada ich ok 50-70 rocznie i żadna pacjentka nie narzekała. Ja osobiście rozważam założenie tego ustrojstwa chociaż obawiam się tego jak zareaguje mój organizm a szkoda by było założyć i zaraz usuną i być w plecy te 1200 zł.
Mi też gin polecił wkładkę mirenę. Jest to koszt ok 1200 zł na 5 lat ale plus jest taki że działanie ogranicza się tylko do samej macicy. Nie znam nikogo kto to stosował ale gin mówił że zakłada ich ok 50-70 rocznie i żadna pacjentka nie narzekała. Ja osobiście rozważam założenie tego ustrojstwa chociaż obawiam się tego jak zareaguje mój organizm a szkoda by było założyć i zaraz usuną i być w plecy te 1200 zł.
veritaserum71
Fanka BB :)
Ja zdecydowałam sie na normalną, miedzianą. Czekam teraz na 1-szy dzien miesiaczki (oby przyszedł
) Tej hormonalnej nie chcę bo hormony nie dla mnie są 

ja tez biore Yaz i jak mam ochote na sex to w dzień a jak przychodzi wieczór to mi przechodzi i generalnie pożytku z tabletek na razie nie było
nie wiem czy to przez tabletki tak mnie wyciszyło bo wcześniej to byłam niewyżyta...może te hormony muszą się unormować??
veritaserum71
Dostałam dzisiaj @ (hurra
) dzwonię rano do gina, zeby się umówić na założenie, a on mi mówi, że za 2 godz. wyjeżdża (określił to jako niefortunny zbieg okolicznosci) i wraca dopiero w poniedziałek
I czy możemy to przełożyć na przyszły miesiąc? :-( Zgodziłam się choć niezbyt chętnie. Powiedział więc, że może spróbujemy w poniedziałek. I tu moje pytanie do dziewczyn które mają wkładkę...czy jak się zakłada pod koniec @ a raczej na sam koniec to boli mocniej??

Hej kobietki, wkoncu mam troche czasu zeby napisac.
Od pewnego czasu a raczej od kolo 3mscy mam pewnien problem w okolicach intymnych, nie wiem kogo zapytac a wiem ze na was mozna liczyc. Chodzi o to ze podacz stosunku bardzo bardzo mokro w tych okolicach mam co dla mnie jest to bardzo niekomfortowe i przez ta sytuacje blokuje sie. nie wiem co mam robic. Moze poradzicie cos? Czy to moze przez tabletki?
Od pewnego czasu a raczej od kolo 3mscy mam pewnien problem w okolicach intymnych, nie wiem kogo zapytac a wiem ze na was mozna liczyc. Chodzi o to ze podacz stosunku bardzo bardzo mokro w tych okolicach mam co dla mnie jest to bardzo niekomfortowe i przez ta sytuacje blokuje sie. nie wiem co mam robic. Moze poradzicie cos? Czy to moze przez tabletki?
veritaserum71
Wczoraj byłam u gina, założył mi wkładkę...nawet nie poczułam kiedy
Jestem mega zadowolona :-) Zrobił mi od razu usg i wszystko jest w jak najlepszym porządku :-) Za miesiąc do kontroli
Ja to się naczytałam o bólu przy zakładaniu, bólu po założeniu i w ogóle nastawiłam się na najgorsze, a tu nic. Jakbym miała zwykłe badanie :-) Polecam

Ja to się naczytałam o bólu przy zakładaniu, bólu po założeniu i w ogóle nastawiłam się na najgorsze, a tu nic. Jakbym miała zwykłe badanie :-) Polecam

kasia.natka
verita a ile kosztuje taka przyjemność?
reklama
veritaserum71
Ja zapłaciłam za wszystko 300zł
(wkładka + założenie), ale ja wybrałam wkładke niehormonalną bo nie mogę brać hormonów :-)