Dziewczyny czy zastanawialyscie sie na temat antykoncepcji po ciazy jakie macier zdanie na ten temat?!
Chcialabym poznac wasze opinie na ten dosc intymny temat ;mam nadzieje ze niebedziecie mi mialy tego za zle? Pozdrowienia i ma nadzieje ze pomozecie mi podjac decyzje na ten temat! Dziekuje:-)
Chcialabym poznac wasze opinie na ten dosc intymny temat ;mam nadzieje ze niebedziecie mi mialy tego za zle? Pozdrowienia i ma nadzieje ze pomozecie mi podjac decyzje na ten temat! Dziekuje:-)
). Ale myślę że teraz, pomimo że raczej będziemy chcieli mieć trzecie dzidzi, to jednak chce sobie zrobić dłuższą przerwę, tak z 5 lat. Coś pewnie będę stosowała, ale nie rozmawiałam jeszcze o tym z moim gin.
poszłam do gina i po USG stwierdził ze mam powiększony jeden jajnik i kazał przyjsc za 3,4 tygodnie aby zobaczyc w jakim kierunku idą zmiany hormonalne w moim organizmie. I cóż się okazało że po 6 tyg. wystąpiła u mnie normlana, regularna miesiączka a powiększony jajnik przygotowywał się już na poczęcie następnego czlowieczka
. Nie myslałam wcale o antykoncepcji zaraz po urodzeniu dziecka ale gin stwierdził ze warto o tym pomyslec bo na moje pytania dlaczego już, przecież karmię non stop dziecko powiedział "widocznie u pani jest taki pęd do natury" (a Małą karmilam ponad rok piersią).
, trzeba było być czujnym ;-) )
daltego nie wiem na co sie zdecydowac wiem ze metody mechaniczne sa nie dokonca ok dla oraganizmu ale tak samo hormony wiem jedno ze nie umialabym sie cieszyc seksem gdybym nie byla pewna chociaz na 90% i powiem szcerze ze czytalam co napisala Monika u nas te metody sa nie dostepne i zakazane moze mocniejz0baczymy pocztam co jeszce naaaaaam napiszecie?!!!:-) ;-)
W każdym razie nie uważam że tabletki są złe, każda kobieta może inaczej na nie reagować. Ale nie jest to metoda dla mnie dlatego również zastanawiam się nad jakąś spiralą czy czymś takim. Narazie bardziej martwie sie porodem, a potem pomyslę.