reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Antykoncepcja w uk

Przeczytałam wasze opinie na temat antykoncepcji. W przyszłym tygodniu mam wizytę w GP i chyba jednak zdecyduję się na plasterki. Przed ciążą kilka lat brałam tabletki, kilka rodzajów i mam wspomnienia z zerowym libido - dobrze działały ponoć:-).Poza tym sklerozę mam teraz przy dziecku.
Mirena, spiralki, jakoś nie bardzo mi pasują. No i trzeba zacząć dbać o swoją niemłodą już wątrobę.
Fajny wątek.

reklama
Buziaczek pierwszy raz słyszę o czymś takim, zdaje mi się , ze bierzesz Noriday, ja też je brałam jak karmiłam piersią i całkiem normalnie sie po nich czułam:tak:
Dokladnie te biore...:tak:a ja sie czuje dziwnie, powiem teraz gp jak pojde zobaczymy co powie
Ja nigdy nie maialm czegos takiego.

Moze zmien tabletki :confused:
Kurde sama nie wiem :baffled:
W ostatecznosci zmienie tabletki:baffled::eek:

HEJ MAMUSKI, byłam wczoraj w GP bo koncza mi sie tabletki i po rozmowie z lekarką, doszłam do wniosku ze nie tabletki (bo psuja watrobe i odbieraja ochotki), nie spiralki, nie zastrzyki tylko zdecydowałam się na implancik. Zakłada sie go na trzy lata i w kazdym monencie mozna go wyjac, jest wielkosci wsuwki do włosów. Montuje sie go na wewnetrznej stronie przedramienia. Lekarka z która rozmawialam ma taki i jest bardzo zadowolona. W poniedziałek dzwonie do GP zapisac sie na zamontowanie tego wynalazku. A i jeszcze jedno kobiety karmiace tez go moga "zainstalowac".
CONTRACEPTIVE IMPLANT
Your guide to the contraceptive implant - fpa

SUPER WĄTEK!!!!
Mam do was dziewczyny pytanie...po porodzie bede karmic piersią ile sie tylko da....jaki srodek antykoncepcyny byscie mi polecaly?Dodam,ze przed ciązą stosowalam jeszcze w PL Cilest-tabletki...ale czesto zapominalam:baffled:...gdy pojawi sie dzidzia tez zapewne nie bede pamietac kazdego dnia.Planujemy jeszcze jedno dziecko...za jakis czas powiedzmy 2-3 lata wiec tez nie chce nic co moglo by pozniej nasze plany wydluzyc w czasie lub by mogly byc szkodliwe itd.Co mi doradzicie?Powiem,ze podobają mi sie pomysly z plasterkami ale jak dobrze zrozumialam, to nie mozna ich brac jak sie karmi?Te pigulki jednoskladnikowe dla karmiących to jednak nadal pigulki i nie bede o nich pamietac..a tak szybko zajsc w kolejną ciąze to raczej bym nie chciala :sorry2::confused:...wiec jak myslicie?
Pozdrawiam

Justyna ja też właśnie myślę o tym implancie, ale naprawdę to nie wiem co zrobić:confused:, jestem jeszcze nie zdecydowana do końca.
Tabletek nie chcę, spiralki też nie, więc zostają plasterki albo implant :-p

Yowka fakt z tymi tabletkami to głupia sprawa, bo przy maluszku ciężko nie zapomnieć, zwłaszcza, że te mini pigułki to trzeba o stałych porach brać, ja oczywiście zapominałam :no:. No więc chyba też masz taki wybór jak ja: plasterki, implant (można stosować jak się karmi) albo spiralka:confused:

a te plasterki to mozna stosowac jak sie karmi???
IMPLANT jest na 3 lata wiec odpada bo chce miec dzidzie kolejną....
a co do spirali to nie chce..mam w rodzinie dziewczyne, co zaszla w ciaze pomimo spiralki, przesunęla jej sie i nawet tego nie poczula...ale to sie zdarza nie za czesto....powod przeciw jak dla mnie co do spirali to to,ze nie mozna stosowac tamponów a to nie przejdzie u mnie...nienawidze podpasek:-:)no:....wiec co ja mam za wybor?

Witam ja tydzien temu zalozylam siralke i pytalam lekarki czy moge uzywac tamponow,powiedziala ze tak:tak:,tylko nie przez pierwsze 3-4 dni:tak: czytalam tez na necie ze mozna
Kobiet

MAXIN potwierdzam ze mozna uzywac bo sama tez uzywam i nie ma zadnych problemow. I tak samo jak tobie mi lekarka powiedziala, ze tylko przez pierwsze dni nie mozna.
Pozdrawiam

Yowka no to nie masz zbyt dużego wyboru, nie wiem czy plasterek można stosować jak się karmi:confused:, ale ten IMPLANT można spokojnie usunąć prędzej, nie musi być koniecznie 3 lata

Maxin więc jednak zdecydowałaś się na spiralkę? Na pewno to wygodniejsze niż te tabletki :tak:

reklama
Yowka z inplantem jest dokładnie tak jak napisała Agnes, można go usunąć w kazdej chwili. Ja w piątek idę go zamontować, mimoze mamy w planach zaczac starania o nastepna niunie juz za jakies pol roku. Z palsterkami jest taki problem ze jak sie odklei to juz nie dziala tak jak powinien i za kazdym razem powinno sie go przyklejać w innym miejscu.
Ale oczywiście wybór należy do ciebie, my ci tylko mozemy doradzic a co Tobie bedzie pasowac to ja juz nie wiem :happy:.

Do góry