Aśka79
Początkująca w BB
Jak moj Franio sie urodzil to chyba jeszcze nie bylo tych kropli. Stosowalismy zwykłą Witaminę K. Chyba dlatego mały miał takie straszne kolki, całymi dniami płakał od 2 tygodnia życia do 3 miesiąca!! Pozniej mi kolezanka mówila, że ona miała to samo, bo ta Witamina K zawiera soję, a niektore dzieci sa na nią uczulone. Moj maly jest faktycznie alergikiem. Karmilam go roczek prawie piersią, a potem jak przyszło zmienic na mleko modyfikowane to sie pojawil problem - okazalo sie ze jest uczulony na bialko mleka krowiego i sojowego! I sie przekonalam, ze mozna bylo przyjemniej spedzic te pierwsze 3 miesiace z Frankim, gdyby nie te krople z olejem sojowym. Ale nikt mi nie powiedzial wtedy ze są inne krople z witaminą K. Na stronce www.babyk.pl przeczytałam, że te krople nie zawierają soi i są bezpieczne dla alergików.

na początku codziennie podawaliśmy, ale lekarka kazała teraz podawać co drugi dzień, ze względu na małe ciemiączko - żeby za szybko nie zarosło - u nas po witamince jest wszystko ok.