reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badania, normy - nasze watpliwości i pytania

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
mój lekarz zrobił mi chyba 4 albo 5 usg, a dodatkowo miałam jeszcze 2 razy robione (gdzie indziej) - jak robiłam usg w 13 tyg i przy połówkowym + 3/4 d :tak:

Ja mialam USG w 6 tyg.-potwierdzenie ciąży, 12tyg.-USG genetyczne, 21tyg.-USG połówkowe i 28tyg.-ocena serca. USG robie tylko wtedy, jesli mi to zleci lekarz. JEszcze sie napatrzymy na te nasze dzieci ;-)

ja za każdym razem w ramach wizyty mam robione usg (tylko że chodzę prywatnie) czyli co miesiąc...a teraz pewnie jeszcze częściej...
ale daje mi to poczucie pewności że wszystko jest w porządku...

ja tez mam robione usg przy każdej wizycie i bardzo mi to odpowiada. to nawet nie chodzi o to, żeby się na nie napatrzeć, ale przynajmniej widzę na własne oczy że serduszko bije. dodatkowo serce też bada mi lekarz za każdym razem. pokazuje mi że wszystkie komory są równe, takie jakie powinny byc itp. czuję się wtedy bezpiecznie

A ja miałam usg robione trzy razy:-(w maju,czerwcu i wrześniu-mam nadzieje, że mój gin na listopad tez coś planuje:-p:-p

ja miałam na poczatku dla potwierdzenia 2 razy potem 2 genetyczne i jedno w 18 tuyg u mojego Teraz bede miała osttnie genetyczne 7 listopada.. A na kazdej wizycie moj słucha serducha za pomocą "suszarki";-)

na początku ciąży byłam wściekłam gdy mi powiedziano że tu robi się tylko 2 USG w ciągu całej ciąży-teraz już rozumiem , co 2-3 tyg a w razie potrzeby i częściej położna sama oferuje że można posłuchać bicia serduszka więc jest fantastycznie nie widzieć nic a słychać takie cudowne bicie:-):rofl2:

reklama
Kasimona oczywiście.. ja nawet nie wiedziałam ze mam skurcze a lekarz wyczaił i zaraz leki dał odpowiednie..

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry