- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
mamjakty
styczniówka 2009
mój lekarz zrobił mi chyba 4 albo 5 usg, a dodatkowo miałam jeszcze 2 razy robione (gdzie indziej) - jak robiłam usg w 13 tyg i przy połówkowym + 3/4 d 

Ja mialam USG w 6 tyg.-potwierdzenie ciąży, 12tyg.-USG genetyczne, 21tyg.-USG połówkowe i 28tyg.-ocena serca. USG robie tylko wtedy, jesli mi to zleci lekarz. JEszcze sie napatrzymy na te nasze dzieci ;-)
kasia@kruszyna
Zadomowiona(y)
ja tez mam robione usg przy każdej wizycie i bardzo mi to odpowiada. to nawet nie chodzi o to, żeby się na nie napatrzeć, ale przynajmniej widzę na własne oczy że serduszko bije. dodatkowo serce też bada mi lekarz za każdym razem. pokazuje mi że wszystkie komory są równe, takie jakie powinny byc itp. czuję się wtedy bezpiecznie
wstretnamalpa
Zadomowiona(y)
A ja miałam usg robione trzy razy:-(w maju,czerwcu i wrześniu-mam nadzieje, że mój gin na listopad tez coś planuje

ja miałam na poczatku dla potwierdzenia 2 razy potem 2 genetyczne i jedno w 18 tuyg u mojego Teraz bede miała osttnie genetyczne 7 listopada.. A na kazdej wizycie moj słucha serducha za pomocą "suszarki";-)
na początku ciąży byłam wściekłam gdy mi powiedziano że tu robi się tylko 2 USG w ciągu całej ciąży-teraz już rozumiem , co 2-3 tyg a w razie potrzeby i częściej położna sama oferuje że można posłuchać bicia serduszka więc jest fantastycznie nie widzieć nic a słychać takie cudowne bicie:-)

kasimona88
Początkująca w BB
Moje usg były w 6 tc, 13 tc, 19 tc, 29 tc.
Czy lekkie skurcze powinnam skonsultować z lekarzem?
Czy lekkie skurcze powinnam skonsultować z lekarzem?
reklama
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: