- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
A ja się na ostatnim USG tak przejęłam wagą, że nawet nie spytałam lekarza, czy Młoda leży prawidłowo główką do dołu @@ Dopiero na drugi dzień w panice z mężem sprawdzaliśmy, na szczęście w opisie wyników (który zresztą czytaliśmy wcześniej, ale jak widać bardzo nieuważnie), już pierwsze zdanie to "Ciąża pojedyncza, płód w położeniu główkowym..." 

Kluliczek
Babka z laską
Ja nie wiem czy nie powinnam miec usg przy nastepnej wizycie dodatkowo, ze względu na ilośc wód płodowych.
A poprzednio miałam w tym okresie kilka, bo Janek był głową do góry, potem miałam coś nie tak na badaniu z przepływami, no i przed wywoływaniem pierwszym miałam też.
A poprzednio miałam w tym okresie kilka, bo Janek był głową do góry, potem miałam coś nie tak na badaniu z przepływami, no i przed wywoływaniem pierwszym miałam też.
Elka2808
Zadomowiona(y)
U nas jak jest wszystko w porządku to usg robią tylko trzy razy, na początku, w połowie i na końcu. Ja właśnie na to ostatnie idę w czwartek. Zobaczymy jak to będzie
mysza83
Fanka BB :)
Wczoraj miałam kolejne USG 4D i już super buzkę widać no i interes też
Maluch waży 1774 gram w 30 tc i 5 dni ciąży , i wszystko jest ok, ale ma strasznie dużą główkę odpowiada 33 tc lekarz mówi żeby się nie martwic bo to jest w normie , ale jakoś mnie to niepokoi:-(
A który macie stopień dojrzałości łożyska bo ja mam II i zastanawiam się czy nie za szybko??
Maluch waży 1774 gram w 30 tc i 5 dni ciąży , i wszystko jest ok, ale ma strasznie dużą główkę odpowiada 33 tc lekarz mówi żeby się nie martwic bo to jest w normie , ale jakoś mnie to niepokoi:-(
A który macie stopień dojrzałości łożyska bo ja mam II i zastanawiam się czy nie za szybko??
mamjakty
styczniówka 2009
ja nie wiem jaki mam stopień dojrzałości łożyska, ale jak robiłam usg połówkowe to lekarz stwierdził, że jest starsze niż być powinno - ale to nic się nie dzieje, może tylko poród przyspieszyć - ale któraś z dziewczyn pisała, że Ona też miała łożysko starsze a wcale nie urodziła przed terminem - więc jak widać - reguły nie ma
a jak lekarz powiedział, że wszystko w porządku, to tak jest i się nie stresuj i nie przejmuj niepotrzebnie ;-)

reklama
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: