• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Badania Po Poronieniu

Witam

Na forum jestem nowa :) należę do grona mam 2 aniołków, przygotowałam listę badań po poronieniach, jeżeli jest jeszcze jakieś badanie, proszę napiszcie o nim
1Cytomegalia 2Różyczka 3Toxoplazmoza igg,igm 4Chlamydia 5Krzepliwość krwi 6Listerioza 7Badanie kariotypu z krwi obwodowej 8antykoagulant tocznia 9opryszczka 10Parvovirus B19 11NK 12ACA antyciała kardiolipidowe 13ASA antyciała plemnikowe ( oboje) 14Antygen jajnika 15APA – antygen łożyska 16ANA – przeciwjądrowe 17Badanie antyfosfolipidowe 18przeciwciała antyfosfolipidowe 19toczeń rumieniowaty 20CRP 21tarczyca 22cukrzyca.

Wiem napewno, że badanie kariotypu można wykonywać na NFZ

reklama
Edytowano przez Lilijanna: Martyynaa81 - naucz się proszę edytować posty, nie pisz jeden pod drugim i jeszcze na to zaraz trzeci, czwarty. [/QUOTE]

Lilijana nie roumiem o co Ci chodzi?
Moje posty byly napisane w ostepie 9 dni jak sie nie myle,dokladnie jeden z 20.06 kolejny z 29.06 .
Co jak chce cos napisac to mam edytowac,nie rozumiem -jesli jest tu jakis regulamin to chcetnie sie zapoznam!
A jak nie to prosze napisac jak oi co...bo nie wiem...jak niektorzy pisza o *******ach noie zwiazanych z tematem przez kilka stron..to nikt nie zwraca uwagi...

Ostatnia edycja:
Lilijana nie roumiem o co Ci chodzi?
Moje posty byly napisane w ostepie 9 dni jak sie nie myle,dokladnie jeden z 20.06 kolejny z 29.06 .
Co jak chce cos napisac to mam edytowac,nie rozumiem -jesli jest tu jakis regulamin to chcetnie sie zapoznam!
A jak nie to prosze napisac jak oi co...bo nie wiem...jak niektorzy pisza o *******ach noie zwiazanych z tematem przez kilka stron..to nikt nie zwraca uwagi...
A chodzi mi o to, że istnieje funkcja edytuj, gdy chcesz coś dopisać, zmienić, dodać. I nie chodzi mi o posty z dnia 20.06. i 30.06 a dwa posty, które zedytowałam 30.06 jeden do mnie drugi do Vijane. Ty to w tej chwili widzisz w jednym poście, gdyż jest poprawione, to samo się tyczy CPP gdzie edytowałam Twoje posty co chwilę.

i zrobilam morfologie i ob tak jak radzilyscie wszystko jest ok zamierzam jeszcze zrobic toxoplazmoze cytomegalie, ale najpierw musze isc na kolejna wizyte poniewaz jeden gin stwierdzil ze mam jakis plyn w jamie brzusznej ale nie dal mi skierowania na dodatkowe badania i ide to skonsultowac i innym... nie mam pojecia co to moze byc za plyn czy jest to grozne dla nastepnej ciazy?....martwie sie tym

bylam dzis u gin i sie okazalo ze ten plyn o ktorym wczesniej wspomnialam to przez stan zapalny jajnika...za 2 tyg ide na kontrole i mam nadzieje ze wszystko bedzie ok bochcialabym zaczac starania wkrotce pozdrawiam

Hej Dziewczyny.Tak czytam i czytam o tych wszystkich badaniach i jest tego sporo.Jestem mamą trzech Aniołków[*][*][*].Przede mną badania genetyczne we Wrocławiu.Tylko najgorsze to czekanie.Muszę czekać na wynik sekcji Aniołka Zuzi[*].Czekam i czekam...Jest mi tylko przykro,że lekarze w Legnicy są...brakuje mi słów.Nie mogę sobie wybaczyć,że gdy straciłam moją Majeczkę[*] w lutym 2010 r,to nie pytałam lek o takowe badania,a oni nic mi nie mówili.Tylko usłyszałam(pewnie jak niejedna z Was)"nie pani pierwsza i nie ostatnia".a nawet padło stwierdzenie"oj,jest pani młoda i jeszcze ma Pani czas"...Pamiętam to jak dziś...We wrocławiu odrazu mi zaproponowali fachowe leczenie i badania genet itd.A w Legnicy są dobrzy lekarze,gdy ciąża przebiega prawidłowo...ŻAŁOSNE I BOLESNE.Pozdrawiam Wszystkie Kobietki.

Betulka - to racja, lekarzy mamy dobrych jak ciąża przebiega książkowo, jak się coś dzieje, to kiepsko się orientują. Ja poroniłam dwa razy - ciąża obumarła., 27 lipca idę na wizytę do kliniki leczenia bezpłodności, bo chyba tylko tam tego nie zbagatelizują. Trzymam kciuki za twoje badania i udane w końcu macierzyństwo.

reklama
betulka7 - przykro mi, dla Twoich Aniołków
[*]
[*]
[*] A jakie badania już zrobiłaś? Generalnie genetyki po pierwszym poronieniu nie robią, ale po drugim już śmiało mogłaś żądać tych badań na NFZ.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry