MalyGosc
Fanka BB :)
Wówczas jest wskazanie do dalszej diagnostyki, albo Nifty albo amniopunkcjaA co gdyby po krwi wyszli ryzyko 1:300?
Wg mnie pappa to niepotrzebny stres. Jeśli USG wychodzi prawidłowo, to szkoda nerwów na pappe.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Wówczas jest wskazanie do dalszej diagnostyki, albo Nifty albo amniopunkcjaA co gdyby po krwi wyszli ryzyko 1:300?
Wg mnie pappa to niepotrzebny stres. Jeśli USG wychodzi prawidłowo, to szkoda nerwów na pappe.
Ja płaciłam 400zl za usg i 300zl za test pappaRefundacja obejmuje kobiety po 35 roku życia.
Nie wiem ile masz lat, twoja lekarka to zaproponowała, więc jeśli chcesz to zrobisz, jeśli nie to nie.
W dzisiejszych czasach zrobiła bym na twoim miejscu, pytanie tylko ile to kosztuje.?
A który parametr w pappie ujawnia stan łożyska czy możliwość stanu przedrzucawkowego?Oczywiście, że ujawnia takie informacje i dlatego to tak ważne badanie, ale i tak większość dziewczyn w ciszy trzyma się tylko statystyki odnośnie do tych trzech trisomiinie poszłabym więcej do lekarza, który mówi ze badania prenatalne można sobie zrobić jak się chce. No ale oczywiście to badanie nieobowiązkowe i dodatkowo często odpłatne
Po to badają badanie stężenia białka A i ilość wolnego beta HCG aby oszacować jakie jest prawdopodobieństwo (ja wiem że to nadal prawdopodobieństwo ale jednak po coś to badanie wyprowadzono) żeby można było ocenić ryzyko.A który parametr w pappie ujawnia stan łożyska czy możliwość stanu przedrzucawkowego?
A ok, to to wiem. Myślałam, że gdzieś będzie napisane "będziesz miała złe łożysko"Po to badają badanie stężenia białka A i ilość wolnego beta HCG aby oszacować jakie jest prawdopodobieństwo (ja wiem że to nadal prawdopodobieństwo ale jednak po coś to badanie wyprowadzono) żeby można było ocenić ryzyko.
Na wyniku powinny być informacje jakie jest ryzyko przedwczesnego porodu, wewnątrz macicznego zachamowania rozwoju płodu i coś jeszcze ale nie wiem dokładnie co bo zarówno test Pappa jak i USG będę miałam za dwa tygodnie wykonywane.
Nie no takiej informacji to raczej nie wypiszą bo to przecież jest podejrzenie j statystyka. To już trzeba sprawdzić do kogo się idzie na badania, jak wydajemy tyle pieniędzy na prenatalne to niech będą porządnie wykonane. Co do tych trzech trisomii to wiadomo nipt pewnie daje większą pewnośćA ok, to to wiem. Myślałam, że gdzieś będzie napisane "będziesz miała złe łożysko"Generalnie nie wszyscy ginekolodzy mają wykupioną opcję obliczania ryzyk innych niż 3 trisomie, więc jeżeli komuś na tym zależy to polecam dopytać.
| I badanie prenatalne ( USG prenatalne + test podwójny + ocena ryzyka + OCENA RYZYKA WYSTĄPIENIA NADCIŚNIENIA INDUKOWANEGO CIĄŻĄ I JEGO POWIKŁAŃ ) -tygodnie ciąży 11-14 wraz z pomiarem stężenia PLGF | 700 PLN |
| Badanie USG I trymestru ( szczegółowa ocena anatomii i biometria płodu bez oceny ryzyka wad genetycznych ; tygodnie ciąży 10-14 Hbd) | 400 PLN |
| I badanie prenatalne ( USG prenatalne + test podwójny + ocena ryzyka zaburzeń genetycznych ) -tygodnie ciąży 11-14 Hbd | 550 PLN |