reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badanie dopochwowe

kamilakorek1

Zaciekawiona BB
Witam podejrzewam u siebie ciaze ostatnia miesiaczke miałam 17 sierpnia a 8 września dostalam godzinowego plamienia kilka kropli i koniec po paru dniach wykonałam test ciazowy który okazal się negatywny po tygodniu znowu negatywny jestem dziś po wizycie u ginekologa który zalecil badanie usg dopochwowego na badaniu nic nie zauważył tylko stwierdził że szyjka ma średnicy 37mm i że jeżeli do poniedziałku nie przyjdzie miesiaczka wykonana jeszcze usg przez brzuch i później po tym może dać tabletki na wywołanie czy on też podejrzewa ciaze ? Stosujemy stosunki przerywane ale dwa razy zdążyło się ze było do konca od dwóch dni bolą mnie piersi i momentami jest mi nie dobrze papierosy też nie smakują temperatura 37.6 boje się co się dzieje bo gdyby była ciaza to wydaje mi się że na usg dopochwowym było by już coś widać.

reklama
Idź na betę i wtedy będziesz mieć czarno na białym. Ile spóźnia Ci się okres? Lekarz na tym etapie nic nie zobaczyłby na USG. Więc tym się nie sugeruj.

Idź na betę i wtedy będziesz mieć czarno na białym. Ile spóźnia Ci się okres? Lekarz na tym etapie nic nie zobaczyłby na USG. Więc tym się nie sugeruj.
Spóźnia mi się już 8 dni dziwne ze chce jeszcze robic w poniedziałek usg przez brzuch i wtedy dopiero mize dac tabletki na wywołanie ale skoro nie widzi nic na usg dopochwowym to nie zobaczy na usg brzusznym w piątek mam wolne to wybiorę się na betę

Jeżeli test wyszedł negatywny i lekarz nic nie wykrył, to znaczy że ciąży nie ma. Możesz mieć jakieś zaburzenia hormonalne
Tez biorę to pod uwagę ale dziwne są te moje objawy nigdy nie bolały mnie piersi tak samo papierosy nie smakują a wypalałam paczkę dziennie ale skoro nie widział nic na usg dopochwowym to nie zobaczy także na usg brzusznym nie rozumiem tego :/

Tez biorę to pod uwagę ale dziwne są te moje objawy nigdy nie bolały mnie piersi tak samo papierosy nie smakują a wypalałam paczkę dziennie ale skoro nie widział nic na usg dopochwowym to nie zobaczy także na usg brzusznym nie rozumiem tego :/
Może lekarz podejrzewa coś innego. Przy wcześniej ciąży nawet nie robi się USG przez brzuch, tylko dopochwowo. Ale skoro testy są negatywne i lekarz nic nie wykrył to może podejrzewa jakieś torbiele albo inne zaburzenia

Może lekarz podejrzewa coś innego. Przy wcześniej ciąży nawet nie robi się USG przez brzuch, tylko dopochwowo. Ale skoro testy są negatywne i lekarz nic nie wykrył to może podejrzewa jakieś torbiele albo inne zaburzenia
Może też tak być nie wiem jak wytrzymam do tego poniedziałku cytologie miałam ok

reklama
Do góry