Ola@91
Początkująca w BB
Dlaczego się boisz? Mogę jakoś pomóc?Jeju ja tak strasznie się boję HSG ,a prawdopodobnie będę miała nie długo![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dlaczego się boisz? Mogę jakoś pomóc?Jeju ja tak strasznie się boję HSG ,a prawdopodobnie będę miała nie długo![]()
Boję się po prostu bólu. Kiedyś się tak nie bałam,ale po przejściach w tamtym roku teraz tak mam ( nie boję się ani igieł,pobierania krwi czy wenflonòw ) w tamtym roku na zwykłej wizycie coś wykrył u mnie ginekolog w szyjce macicy i skierował na łyżeczkowanie,gdy przyszedł wynik z histopatologii okazał się stan przedrakowy i trzeba było zrobić konizacje szyjki macicy i znów czekanie na wynik, który jak się okazało to rak szyjki macicy w stadium 1b1 i potrzebna jest operacja. Załamałam się wtedy,bo myślałam o dzieciach,których nie mam ,bo przeważnie to wycinają wszystko razem z macicą, ale w moim stadium można było zrobić operację oszczędzającą płodność czyli amputacja szyjki macicy i wycięcie węzłów chłonnych miedniczych i od tamtej pory jestem strasznie bojąca.Dlaczego się boisz? Mogę jakoś pomóc?
Ja miałam sprawdzaną drożność (metodą Sono w szpitalu - podobno mniej inwazyjna) i przede wszystkim chciałam Was uspokoić, ze się naczytałam dużo, a naprawdę nie było to takie zle - nie było przyjemne, ale nie był to jakiś bol. Fakt, ze jajowody miałam drożne. Ale najwazniejsze jest to, ze to pewnie pomogło mi zajsc w ciążeCześć,
Chciałabym zapytać Was czy miałyście robioną drożność jajowodów i jak to wpłynęło na zajście w ciąże.
Ginekolog poradził mi wykonanie tego badania + usunięcie zrostu po wcześniejszej operacji (w kwietniu), stwierdził że do wakacji zajdę w ciąże. Jakie są Wasze opinie na ten temat?
Cześć,
Chciałabym zapytać Was czy miałyście robioną drożność jajowodów i jak to wpłynęło na zajście w ciąże.
Ginekolog poradził mi wykonanie tego badania + usunięcie zrostu po wcześniejszej operacji (w kwietniu), stwierdził że do wakacji zajdę w ciąże. Jakie są Wasze opinie na ten temat?
Mnie się wydaje, że obie są równie "inwazyjne", ale na pewno użycie USG wydaje się bezpieczniejsze niż promienie Roentgena. W każdym razie moje odczucia podczas obu były podobne, choć to też sprawa bardzo indywidualna - podobnie jak zajście w ciążę na skutek zabiegu ;-)Ja miałam sprawdzaną drożność (metodą Sono w szpitalu - podobno mniej inwazyjna) i przede wszystkim chciałam Was uspokoić, ze się naczytałam dużo, a naprawdę nie było to takie zle - nie było przyjemne, ale nie był to jakiś bol. Fakt, ze jajowody miałam drożne. Ale najwazniejsze jest to, ze to pewnie pomogło mi zajsc w ciążejestem w 7 tygodniu - od razu po tym zabiegu w nasyepnym cyklu się udało, a staraliśmy się rok i 3 miesiące
![]()
Witaj co to za zioła są?Też się zastanawiam, czy nie będę miała robionej drożności jajowodu po ciąży pozamacicznej... Ale myślę też nad ziołami na udrożnienie hmm