reklama

Badanie krzywy cukrowej

Kajakoo

Zaciekawiona BB
Dostałam skierowanie od mojego ginekologa na badanie krzywy cukrowej to moja pierwsza ciąża i szczerze byłam przekonana że nie muszę się na to badanie umawiać tylko przychodzę jakiegoś dnia rano i tyle a koleżanka mi mówi że trzeba się umawiać , serio tak jest ?

reklama
Ja tylko dodam, że w niektórych punktach pobrań wymagają przyjścia z glukoza ( wcześniej kupiona w aptece). W innych mają glukozę w cenie badania lub dodatkowo płatną. A też spotkałam się z takim, w którym nie pozwalają użyć własnej glukozy.

Dostałam skierowanie od mojego ginekologa na badanie krzywy cukrowej to moja pierwsza ciąża i szczerze byłam przekonana że nie muszę się na to badanie umawiać tylko przychodzę jakiegoś dnia rano i tyle a koleżanka mi mówi że trzeba się umawiać , serio tak jest ?
1. Krzywej cukrowej, a nie krzywy.
2. Zadzwoń do laboratorium, w którym planujesz zrobić to badanie i spytaj.

reklama
Tak jak piszą dziewczyny, wszystko zależy od punktu.
Ja w swojej mogłam przyjść w dowolny dzień, ale musiałam mieć swoją glukozę i wodę .
Warto zadzwonić i zwyczajnie zapytać, kiedy, o której i co zabrać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry