reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Badanie pappa

matka1990

Początkująca w BB
Drogie Panie jestem załamana dostałam wynik pappa i nie chce robic amniponkcji a boję się strasznie powiedzcie czy to przesądza wszystko ... na usg wszystko idealnie

reklama
Zespół Edwardsa (trisomia 18) jest wadą letalną. Dzieci nawet jeśli się urodzą żywe, to nie żyją długo.

Pappa określa jedynie prawdopodobieństwo wystąpienia wystąpienia tej trisomii. Jeśli nie chcesz robić amniopunkcji, to pozostaje czekać. Wynik oznacza, że jedna na 151 kobiet z takimi wynikami miała dziecko z tą wadą. Czy u Ciebie tak będzie? No nikt z nas tego nie wie. To obecnie może potwierdzić jedynie amniopunkcja.

Na USG na tym etapie może być wszystko dobrze. Na pewno więcej będzie wiadomo po USG połówkowym, które oceni narządy wewnętrzne (a przede wszystkim serduszko).

Trzymam kciuki by statystyka była dla Ciebie łaskawa.

Ja na Twoim miejscu zrobiłabym jednak te testy. Jak nie aminopunkcję to SANCO. Będziesz wiedziała w 100 %.
Trzymam mocno mocno kciuki !!

Zespół Edwardsa (trisomia 18) jest wadą letalną. Dzieci nawet jeśli się urodzą żywe, to nie żyją długo.

Pappa określa jedynie prawdopodobieństwo wystąpienia wystąpienia tej trisomii. Jeśli nie chcesz robić amniopunkcji, to pozostaje czekać. Wynik oznacza, że jedna na 151 kobiet z takimi wynikami miała dziecko z tą wadą. Czy u Ciebie tak będzie? No nikt z nas tego nie wie. To obecnie może potwierdzić jedynie amniopunkcja.

Na USG na tym etapie może być wszystko dobrze. Na pewno więcej będzie wiadomo po USG połówkowym, które oceni narządy wewnętrzne (a przede wszystkim serduszko).

Trzymam kciuki by statystyka była dla Ciebie łaskawa.
A po wynikach tych dalszych i przeziernosci karku itp nie ma jakieś bardziej dobrych wiadomości? Czy zamiast amniponkcji mozna zrobić to z krwi i też wyjdzie?

Czy moje przeziębienie w dniu robienia testów oraz zazywanie raz na 2 3 dni tabletki na alergie i używanie kropli do nosa mogło też wpłynąć na wynik testu???

reklama
Ja na Twoim miejscu zrobiłabym jednak te testy. Jak nie aminopunkcję to SANCO. Będziesz wiedziała w 100 %.
Trzymam mocno mocno kciuki !!

A dla mnie to przy wysokim ryzyku głupota.
Na IG masz konto gdzie test przesiewowy pokazał, że wady nie ma.
A amniopunkcja ją potwierdziła i dziewczynka urodziła się chora.

Do góry