reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Bakteryjne zapalenie jelit Roczne dziecko

ciekawostka

Aktywna w BB
Witam,
Czy ktos z Was jest w staniue odpowiedzieć na moje pytanie.

Synek skonczony roczek przeszedl jelitowke wykryta bakteria Campylobacter od 11.05 biegunka goraczka , od 13.05 krew w kale widoczna golym okiem od soboty 17.05 tej krwi nie bylo juz widac okiem .
Antybiotykoterapia zakonczona 18.05
Badanie kontrolne wykonane prywatnie , dzisiaj bo lekarze nie zalecili dalszych badań
Krew utajona w kale wynik DODATNI
czy ten wynik moze swiadczyc ze nadal wystepuje zapalenie jelit czy jest to spowodowane innym czynnikiem ?
Konsultacja z lekarzem rodzinnym dopiero jutro..:(
Badanie kału ogólne wyglada dobrze
Ph 7
Ciała redukujace 0

reklama
Witam,
Czy ktos z Was jest w staniue odpowiedzieć na moje pytanie.

Synek skonczony roczek przeszedl jelitowke wykryta bakteria Campylobacter od 11.05 biegunka goraczka , od 13.05 krew w kale widoczna golym okiem od soboty 17.05 tej krwi nie bylo juz widac okiem .
Antybiotykoterapia zakonczona 18.05
Badanie kontrolne wykonane prywatnie , dzisiaj bo lekarze nie zalecili dalszych badań
Krew utajona w kale wynik DODATNI
czy ten wynik moze swiadczyc ze nadal wystepuje zapalenie jelit czy jest to spowodowane innym czynnikiem ?
Konsultacja z lekarzem rodzinnym dopiero jutro..:(
Badanie kału ogólne wyglada dobrze
Ph 7
Ciała redukujace 0
A moze własnie dlatego nie zlecili? Bo wiedzieli, co wyjdzie? Poczekaj na wizyte u lekarza.

Krew utajona może utrzymywać się nawet do kilku tygodni po zakończeniu antybiotykoterapii.
Kasa wydana niepotrzebnie.
Sam antybiotyk zabija florę bakteryjną i to trwa zanim wszystko wróci do normy.

A waszym zdaniem po przebytej takiej chorobie mozna zaszczepic dziecko ?
Akurat wypadal nam termin szczepienia jak maluszek rozchorowal sie
Teraz mamy termin na 11 czerwca i zastanawiam sie czy nie bedzie za szybko ?
Wiadomo ,ze to lekarz decyduje czy mozna szczepic czy nie ,ja też jestem za tym ze im szybciej tym lepiej bo zawsze moze pojawic sie kolejna infekcja
Jednak chce uslyszec co wy myslicie o tym

A waszym zdaniem po przebytej takiej chorobie mozna zaszczepic dziecko ?
Akurat wypadal nam termin szczepienia jak maluszek rozchorowal sie
Teraz mamy termin na 11 czerwca i zastanawiam sie czy nie bedzie za szybko ?
Wiadomo ,ze to lekarz decyduje czy mozna szczepic czy nie ,ja też jestem za tym ze im szybciej tym lepiej bo zawsze moze pojawic sie kolejna infekcja
Jednak chce uslyszec co wy myslicie o tym

Można.

Do góry