reklama

bardzo dluga drzemka

Granula

Początkująca w BB
Witam,
zastanawiam sie czy to normalne ze niemowle 6 miesiecy, 4 miesiace korygowane miewa bardzo dluga drzemke w dzien? Ta glowna, wczesnopopoludniowa.
Potrafi spac 4 godziny, i spalaby dluzej ale zaczynam zachowywac sie troche glosniej to sie budzi. Mowi sie ze jak spi, to niech spi - ale czy sa jakies limity ?
Noc przesypia cala od kiedy sie urodzila.

reklama
W tym wieku dziecka sie nie wybudza. Jak ładnie śpi w nocy, to widocznie taki typ. Przecież jakby jej było źle, to by nie spała 😉 czym karmisz?

O ile się nie mylę dziecko w tym wieku może spać między 12 a 16 godzin. Jeśli przyrosty są ok, to chyba taki typ.

Btw - nie mówimy o dzieciach, które śpią że są grzeczne...

Mój synek dziś 4 miesiące ma w ciągu dnia jedną krótką drzemkę około 1h i drugą taka 3-4 godziny. Nie wybudzam go jestem wyłącznie kp. W nocy budo się na cyca 2 razy

Moja tak potrafi spać po spacerze :p Łącząc czas spacerowania i dosypiania w domu w wózku. Ma 2 miesiące
Jeśli tyle śpi, to widocznie tego potrzebuje. Jeśli dobrze przybiera na wadze, prawidłowo się rozwija, to ja bym się nie martwiła :)

Je tylko z piersi. Na kazda inna forme jedzenia wrzask. Nawet moje mleko z butelki jest fuj :D wydaje mi sie ze rozwojowo jakos nie jest z tych szybkich. Bo ani sie nie obraca, ani sama po nic nie siega. Ale jak sie wlozy do reki to trzyma, i wszystko do buzi (poza rzeczami do jedzenia) i glowe ladnie podnosi na brzuchu lezac. Wage i wzrost ma bardzo dobra. Nie jest ospala. Spi chyba troche wiecej niz te 16h, i dlatego tu napisalam bo nie wiedzialam czy sie moze powinnam tym martwic. Bo dla mokego komfortu to oczywiscie jest to super :)

O ile się nie mylę dziecko w tym wieku może spać między 12 a 16 godzin. Jeśli przyrosty są ok, to chyba taki typ.

Btw - nie mówimy o dzieciach, które śpią że są grzeczne...
W sumie to nawet nieśpiące nie jest grzeczne albo niegrzeczne. Dziecko nie rozumie, co oznaczają tak szerokie pojęcia, a bycie grzecznym to nic innego, jak spełnianie oczekiwań opiekuna...🙂

reklama
Mi przy wcześniaku kazali wybudzać.
Ja bym sprawdziła przy okazji wizyty u lekarza poziom bilirubiny.
A poza tym jak nie śpi, to nie jest ospała?
Moja 10 tyg przed terminem. Mi tez kazali w tych pierwszych miesiacach/tygodniach budzic i karmic co 3h (ale to tylko na samym poczatku), a mi z ledwoscia udawalo sie w nocy panne chociaz troche przebudzic zeby zjadla po 5h, czasem po 6. Ale ladnie przybierala wiec pozwolili troche odpuscic.
Wiec ona od poczatku spioch totalny

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry