reklama

Bardzo rzadko czuje ruchy

Jestem w 19tc.Wyczuwam bardzo rzadko ruchy,wczoraj rano naliczylam chyba z 12 ale potem caly dzien nic i dzisiaj też cisza.Czy to normalne na tym etapie ciąży?W ktorym tygodniu powinnam czuc ruchy często?

reklama
Rozwiązanie
Ja w pierwszej ciąży czułam cokolwiek dopiero po 20 tc. I to bardzo niewielkie, bo syn ułożony był pośladkowo i tak jakoś "wciśnięty" (dodatkowo ruchy krępował mu jakiś mój guzek/chłoniak cośtam było), Dopiero gdy miałam przyciśnięty brzuch (np pasem w aucie) albo dłuuugo leżałam na plecach to cośtam czułam. Ale to były bardzo delikatne "ruchy".
Wydaje mi się, że dopóki się rusza chociaż raz na dzień/dwa to jest spoko? ;)
Jestem w 22 t.c. i nie zawsze czuje ruchy. Okazało się że łożysko mam na przedniej ścianie i na razie amortyzuje szturchnięcia. Odczuwam raczej sporadycznie po bokach brzucha kopnięcia albo czasami mam wrażenie muskania jakby po pęcherzu. Wszystko zależy od ułożenia. Niektóre dni prawie nic nie odczuwam. Dzisiaj jestem po wizycie więc wiem, że jest wszystko ok. Możesz zwrócić uwagę na lokalizacje ruchów - jeżeli wcześniej odczuwałaś raczej po bokach brzucha to możesz mieć po prostu tak jak ja :)
Mam łożysko na scianie tylnej akurat

reklama
Jestem w 19tc.Wyczuwam bardzo rzadko ruchy,wczoraj rano naliczylam chyba z 12 ale potem caly dzien nic i dzisiaj też cisza.Czy to normalne na tym etapie ciąży?W ktorym tygodniu powinnam czuc ruchy często?
Spokojnie na tym etapie dziecko się dopiero rozkręca. Ma dużo miejsca. Ja z moją miewałam ciche dni... :D obecnie moje dziecko udaje stado węży praktycznie 24/7 :) Aż trudno uwierzyć, że jest jedna.

Ja w pierwszej ciąży czułam cokolwiek dopiero po 20 tc. I to bardzo niewielkie, bo syn ułożony był pośladkowo i tak jakoś "wciśnięty" (dodatkowo ruchy krępował mu jakiś mój guzek/chłoniak cośtam było), Dopiero gdy miałam przyciśnięty brzuch (np pasem w aucie) albo dłuuugo leżałam na plecach to cośtam czułam. Ale to były bardzo delikatne "ruchy".
Wydaje mi się, że dopóki się rusza chociaż raz na dzień/dwa to jest spoko? ;)

Rozwiązanie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry