reklama

Bawimy, Mama bawimy!!!

Esiu w krzesełku próbowaliśmy, niestety Maks wyrzucał kredki i ciągle były połamane :baffled: (mamy bambino niestoksyczne w drewnianej oprawie)

reklama
Super pomysl z tym lepieniem,myslalam nawet o ciastolini tylko ze Amelka jeszcze wszystko pcha do buzi i nie chcialabym psuc milej zabawy ciaglym upominaniem i karceniem.
Mela nie usiedzi ani sekundy wiec pomysl z krzeselkami i stolikiem odpada choc bardzo misie podoba :) Natomiast na stojaco,przytupujac i robiac inne wygibasy Amelka uwielbia rysowac i chyba pod choinke kupie jej taka ogromna mate do rysowania,taka scieralna jak te tablice...wiecie o czym pisze?

jolka no tak - do tego przydałyby się kredki na sznurku ;-)
Olla możecie spróbować lepienia z masy solnej - jest tak pierońsko słona, że większość dzieci próbuje tylko raz ;-) Tylko już nie pamiętam, w jakich proporcjach się ją robi :sorry2:
A tablica do rysowania to świetna sprawa! W Ikei są takie rulony z papieru i do tego stelaż do powieszenie - planujemy to kupić, gdy Piotruś podrośnie :tak: (rulon już mamy - sprawdza się, bo można oderwać dowolną ilość papieru i wychodzi taniej niż blok rysunkowy :tak:).

Wlasnie zakonczyslmy zabawe masa solna.:-) Amela fajnie sie bawila i tak jak Esik pisala do buzi wziela tlko raz:-D
W sumie wyszly tylko placki:baffled::-D heheheh:-pale nadziewane roznymi ladnymi ozdobami:makaron,perelki,malutkie pieniazki,guziczki,...zrobilysmy slonko,abstakcje:cool2:i wielki pysk :tak::-);-)Wszystko zostalo ummieszczone na tekturce z podpisem dla taty :)

Fajnie sie bawilysmy!

Olla :-D:-) zachęciłaś mnie do zabawy masą solną - miałam podobne obiekcje - Zuzia wszystkiego, co wygląda na potencjalnie zjadliwe, chce spróbować :-D
Jutro mieszam sól z mąką i bierzemy się do zabawy :-)

Zaczynam zakupy mikołajowo choinkowe - dominują parzystokopytni :happy2:
Muszę jeszcze kupić coś innego niż zwierz - Olla o jakiej macie do malowania mówiłaś ??
Tablica o której pisze Esia jest też w naszych planach, ale póki co na nią jeszcze chyba za wcześnie.

Kupiłam już (nie wiem tylko jeszcze, która zabawka będzie na jaką okoliczność):
KOŃ NA BIEGUNACH - RUSZA PYSKIEM, RŻY /4 WZORY/ (472433532) - Aukcje internetowe Allegro
SKOCZEK ZEBRA FISHER PRICE ! RODEO ! W PL ! HIT ! (475662826) - Aukcje internetowe Allegro

No mialam juz nie zagladac:zawstydzona/y:hihi;-)

Luka no piekne prezeciki kupilas.Ta rodeo jest swietna,na pewno spodoba sie malej Zu a konik cudo, tez takiego mialam:-)

ja tez juz intensywnie mysle nad prezentami swiatecznymi tylko ze wolalabym cos edukacyjnego,zeby mogla spelnic sie tworczo Amelka:-Di czegos nauczyc:tak:Nie mam pomyslo poza ta mata http://direct.tesco.com/q/R.201-7966.aspxhttp://direct.tesco.com/q/R.201-7966.aspx
napelniasz markery woda i dzieciak moze puscic wodze fantazjii.Jak mata wyschnie wszystko znika :D Fajna?

Ostatnia edycja:
Olla no właśnie - do zabawy już mam te parzystokopytne, ale też chciałabym coś edukacyjnego - szukam, szukam.
Mata super !!!!!! Jak ją gdzieś znajdę - zastanowię się nad kupnem !!!:tak:

Ostatnia edycja:
Cieszę się, że spodobał Wam się pomysł z lepieniem.

Oto mój mały przedszkolak wczoraj, lepiący coś, co najbardziej przypominało pizzę:-D

Cieszę się, że zaczynają się takie plastyczne zabawy typu malowanie, lepienie, klejenie itd. Mąż się ze mnie śmieje, że to ja będę miała największą frajdę z tego:-p
Olla mata super, musze poszukać.
Luka fajne prezenty, ja też się już zastanawiam nad listą.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry