reklama

Becikowe

Przyjechałam na kilka dni do rodziców - jedenym z głównych powodów było załatwienie becikowego - i dziś, gdy mały jest spokojny, śpi sobie radośnie i mogłabym zostawi go babci to MOPS ma dzień zamknięty - cholibka!!! I muszę zostac do jutra...Wrrr.... >:(

reklama
sylwia u mnie babka w mopsie w miejsce peselu kazała wpisać datę urodzenia...więc może i ty spytaj się o taką możliwość...mam pytanie...kiedyś z tytułu urodzenia dziecka przysługiwał zasiłek porodowy w wysokości bodajże 500 zł, nie wiecie czy jeszcze takie coś istnieje?

maga_86 pisze:
sylwia u mnie babka w mopsie w miejsce peselu kazała wpisać datę urodzenia...więc może i ty spytaj się o taką możliwość...mam pytanie...kiedyś z tytułu urodzenia dziecka przysługiwał zasiłek porodowy w wysokości bodajże 500 zł, nie wiecie czy jeszcze takie coś istnieje?
Teraz już niestety tego nie ma.

Ja pesel maluszka dostanę 15 kwietnia, więc na wniosku o becikowe nic nie wpisałam i wszystko było w porządku, więc może zadzwońcie i zapytajcie się, czy pesel jest faktycznie potrzebny.

Dziewczyny a nie jest tak że wniosek trzeba złożyć najpuźniej za miesiąc od daty urodzenia dziecka tj. np. urodziło sie 1marca to do 1kwietnia jest czas a potem przepada. Tak gdzieś czytałam.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry