• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Becikowe ....

reklama
Wczoraj też o tym właśnie rozmawialiśmy z Maćkiem i znajomymi. Ja co prawda nazwisko mam typowo niemieckie bo Anders, ale raczej obywatelstwa bym nie dostała. Bo moja rodzinka od dawien dawna walczyła ze szkopami, za to szybciej doszukalabym się pochodzenia szwedzkiego. A może to jest myśl :confused: Musiałabym tylko sprawdzić ile płacą w Szwecji za urodzenie dziecka ;-) :laugh2::rofl2::-D:rofl:

Wiecie co wy to dobrze macie z tym becikowym:tak: dzis bylismy z mezem w urzedzie zapytac czy nam sie naleza jakies pieniadze na dziecko no i tak :tak: co pol roku 144E:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :szok:

a ja tam sram na szkopskie ojro :nerd: .... już od dzieciaka, jak mnie rodzice zapisali do mniejszości niemieckiej, robiłam o to awantury, że jak im się nie podoba w Polsce to SIO ! a miałam wtedy zaledwie 6 lat ! taka ze mnie urodzona patriotka :-D W efekcie tego mojego buntu ojciec się też postawił i nie pozwolił mi należeć do harcerstwa ... no bo to przecież Związek Harcerstwa POLSKIEGO :wściekła/y: Więc chodziłam na zbiórki w konspiracji, z moim psem i nigdy nie miałam mundurka :-D A jak się wydało (tato mnie przyuważył) to cały zastęp skłama, że ja tylko raz i przypadkiem :-D Niestety ojciec nie dokońca to kupił i za karę zapisał mnie na niemiecki, którego oczywiście w złośliwości swej nie chciałam się za diabła uczyć i po pół roku sie poddał.
a moje panieńskie to Gutsfeld :-D

a ja tam sram na szkopskie ojro :nerd: .... już od dzieciaka, jak mnie rodzice zapisali do mniejszości niemieckiej, robiłam o to awantury, że jak im się nie podoba w Polsce to SIO ! a miałam wtedy zaledwie 6 lat ! taka ze mnie urodzona patriotka :-D W efekcie tego mojego buntu ojciec się też postawił i nie pozwolił mi należeć do harcerstwa ... no bo to przecież Związek Harcerstwa POLSKIEGO :wściekła/y: Więc chodziłam na zbiórki w konspiracji, z moim psem i nigdy nie miałam mundurka :-D A jak się wydało (tato mnie przyuważył) to cały zastęp skłama, że ja tylko raz i przypadkiem :-D Niestety ojciec nie dokońca to kupił i za karę zapisał mnie na niemiecki, którego oczywiście w złośliwości swej nie chciałam się za diabła uczyć i po pół roku sie poddał.
a moje panieńskie to Gutsfeld :-D

:-D:-D:-D:-D:no::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::cool2:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry