reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Belgijskie matki łączcie się!!!!!!!!!!!!!

hej, witam serdecznie!!! dołączam do Was już 2 lutego,właśnie tego dnia spotkamy się z naszym ukochanym Tatusiem i mężęm hehe, będzie mi miło nawiązać z Wami kontakt,serdecznie pozdrawiamy!!!!!! Ewa z 4-miesięczną Zośką:tak:

reklama
Hehe milutko;) mam tylko małego pietra przed językami...angielski jeszcze ujdzie,z francuskim trochę kiepsko....:-phehehe,powoli zaczynam naukę idzie oporrrrrrrrnie;)zresztą pożyjemy zobaczymy;)najgorsze jest to że w naszej POLSCE nic nie mogę załatwić tak jak bym chciała...wyjazd coraz bliżej a ja załatwiam poraz kolejny urlop wychowawczy...a to nie mogą sie rozczytac papiery zostały cofnięte!!!a to się okazało że mój urlop macierzyński został przedłużony o 2 tygodnie ,załapałam się na nowe warunki,szkoda że mi o tym nie powiedzieli jak pytałam......tragedia,mam nadzieję że w Belgii życie się odmmieni...A mam pytanie czy wiecie jak to wygląda ze szczepionkami dla dziecka???następne szczepienie mojej małej przypada po 9 lutego...no i nie wiem jak i co???czy potrzebne jest zaświadczenie z przychodni w Polsce o szczepieniach czy też wystarczy książeczka zdrowia małej...??? z góry bardzo dziękuję za odpowiedź!!!!pozdrawiam;-):eek:

tutaj jak pojdziesz do pediatry i pokazesz jakie szczepienia byly to Ona na pewno Ci da te ktore brakuja, a potem juz na bierzaco bedzie Wam je podawac :)))
Dostaniesz nowy karnet dziecka bo tutaj to taki specjalny zeszycik jest :).

Co do jezyka jak tu przyjechalam bylam tylko anglo jezyczna :) ale szybko sie zalapalo francuski majac z nim kontakt, takze nie martw sie pomalu dojdziesz :)
Ale np w szpitalu mozna sie dogadac po angielsku :)))
Bo na polska pediatre nie mozesz liczyc bo ciezko sie dostac :) bardzo duzo polek chce wlasnie do polskiej pediatry, ja mam belgijska i nie narzekam super babka :-);-)

Dziewczyny ratujcie, podajcie mi namizry na pediatrę,bo muszę się zorientować co i jak....już jestem oficjalnie z Wami;);-)

ale na jakiego pediatre polskiego czy obojetnie?
bo jesli obojetnie to idz do pierwszego szpitala ktory mmasz w okolicy :) i tam sobie wybierz. powiesz ze przyjechalas i potrzebujesz swojego pediatry :D
a jesli chodzi o polskiego to wiem ze doktor Pelcer przyjmuje w szpitalu ale nie wiem ktorym, tu masz jej prywatny numer jak uda ci sie do niej dodzwonic :) 02/7349902 bo wlasnie polki ja tak oblegaja ze ciezko sie do niej dostac. no ale moze sie uda!

reklama
;) mi to z jednej strony obojętne ważne abym małą przebadała i do szczepienia...;)ale bardzo bardzo dziękuję apropo mieszkam w Brukseli przy ul.chausse de ninove, anderlecht;)pozdrawiamy z Zośką;):-D

Do góry