reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Beta HCG rośnie powyżej 66%, ale nie podwoiła się

reklama
Dostałam od ginekologa, byłam u niego wczoraj jak jeszcze tej bety 150 nie było. Wizytę miałam o 11:00 a o 19 wyniki.

Wcześniej progesteron miałam 10 i potem 11, więc powiedział - że ok, mogę brać, chcoaiz jest to wcześnie.

Sama nie wiem co mam myśleć

Dostałam od ginekologa, byłam u niego wczoraj jak jeszcze tej bety 150 nie było. Wizytę miałam o 11:00 a o 19 wyniki.

Wcześniej progesteron miałam 10 i potem 11, więc powiedział - że ok, mogę brać, chcoaiz jest to wcześnie.

Sama nie wiem co mam myśleć
No to ja bym się zastanowiła nad zmianą ginekologa, bo mimo wszystko jeżeli nie miałaś plamień, nie było powodów do niepokoju, a progwsteron sobie odbił do góry.

Generalnie skoro ten przyrost jest taki niski, to może się okazac, ze wyłapałas biochem i ta beta zacznie spadac, przyrosty będą coraz gorsze.

Ale równie dobrze może się okazać, że zaraz odbije i kolejne przyrosty będą po 300%.

Nie ma za bardzo jak wyrokować, oba scenariusze się trafiają.

Przyrosty masz w normie, ale trudno cokolwiek wyrokować jeszcze przy tak małej becie. Pozostaje Ci uzbroić się w cierpliwość i badać dalej. Trzymam kciuki za szczęśliwe zakończenie.

Powiem ci tak: w drugiej ciąży mi się progesteron wahał bodajże między 11 a 14. Synek ma obecnie rok i trzy miesiące. W pierwszej (2,5 roku) też był bez szału. W pierwszej dostałam dupka właściwie dla spokojnej głowy w drugiej żaden ginekolog mi nie przepisał. Ciąża utrzymana.

Do góry