reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Beta

Nie zjechałam Cię, nie zgodziłam się tylko z tym co napisałaś. Mówiąc że beta jest "za wysoka" ktoś może niepotrzebnie doszukiwać się jakie wiążą się z tym nieprawidłowości i tym stresować. Przyrost powie prawdę jak ciąża się rozwija na tym etapie.
To już Twoja interpretacja.

reklama
Jaka bzdura? Moim zdaniem jest wysoka i nie jest to w złym znaczeniu. Beta na tym etapie może być równie dobrze 25 a może być też 10. Wszystko zależy od tego kiedy była implantacja. Więc nie zarzucaj mi, że pisze bzdury.
Uważam że stwierdzenie „beta za wysoka jak na 6dpt” to bzdura. Nie jest „za wysoka”Jest normalna. Jak widać może być 10,27,40 czy 90. Wiec stwierdzenie „jest za wysoka” nie jest odpowiednim stwierdzeniem.

Jakbym ja przeczytała taki komentarz po swoim pierwszym transferze to już wpadłabym w rozpacz że jest źle bo jest „za wysoka”

No i wiemy że jedno badanie nic nam nie powie, przyrost powie czy ciąża się rozwija prawidłowo jak na ten moment. (Bo wiadomo może się coś stać na późniejszym etapie)

Uważam że stwierdzenie „beta za wysoka jak na 6dpt” to bzdura. Nie jest „za wysoka”Jest normalna. Jak widać może być 10,27,40 czy 90. Wiec stwierdzenie „jest za wysoka” nie jest odpowiednim stwierdzeniem.

Jakbym ja przeczytała taki komentarz po swoim pierwszym transferze to już wpadłabym w rozpacz że jest źle bo jest „za wysoka”

No i wiemy że jedno badanie nic nam nie powie, przyrost powie czy ciąża się rozwija prawidłowo jak na ten moment. (Bo wiadomo może się coś stać na późniejszym etapie)
Beta 105 progesteron 33 dzisiaj robiony wynik

Beta 105 progesteron 33 dzisiaj robiony wynik
No i pięknie. Beta rośnie prawidłowo, progesteron też na dobrym poziomie.
Na początku beta rośnie dosyć szybko, później zwalnia.

plamienie bym obserwowała, może podrażniłaś wkładając progesteron, może masz krwiaka.

Ja w 6+4 dostałam takiego krwawienia ze skrzepami że już byłam pewna że to koniec. Krwawiłam tak kilka godzin- gorzej jak w miesiączkę. Na izbie przyjęć badanie i był zarodek z sercem, większy niż kilka dni wcześniej na wizycie u ginekologa.
Powiedzieli że nie widzą źródła krwawienia, że tak się zdarza.
Plamiłam mocno kolejny tydzień, po tygodniu na kontroli miałam widocznego krwiaka- źródło krwawienia.
Później krwiak się oczyścił i już go nie było. A zaraz u mnie 36tc 😌

Owszem, moja interpretacja, ale pisanie że jest "za" wysoka ta beta to wprowadzanie autorki w błąd- i takie jest moje zdanie.
Nie napisałam za wysoka. Dobrze przeczytałaś mój post? Napisałam, dosyć wysoka a to jest różnica. Więc nie przekręcaj moich słów bo bzdury piszesz Ty.

Nie napisałam, że jest za wysoka. Umiesz czytać ze zrozumieniem? Czy nie widzisz różnicy między stwierdzeniem "zbyt wysoka" a " dosyć wysoka"?

reklama
Nie napisałam, że jest za wysoka. Umiesz czytać ze zrozumieniem? Czy nie widzisz różnicy między stwierdzeniem "zbyt wysoka" a " dosyć wysoka"?
Umiem 😀

Załączniki

• IMG_3953.jpeg
    IMG_3953.jpeg
    129,5 KB · Wyświetleń: 33
Do góry