• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Bezpieczne pasty do zębów dla dzieci!

reklama
też używamy ziajki, ale strasznie ciężko maluszkowi umyć ząbki, macie na to jakieś sposoby? U nas do pewnego czasu to była zabawa ale potem dziecko się nam rozchorowało i musiał brać leki po tym ma jakiś odruch że za nic nie da sobie włożyć szczoteczki do buzi :(

ha! Muszę się wam pochwalić że przekonałam Malucha do mycia zębów, teraz nawet sam chce sobie myć - kupiłam tę pastę chicco banan jabłko i biję Mu brawo jak sobie daje umyć, pomogło :)

Ciężko powiedzieć jaki sposób będzie tutaj najlepszy,wg mnie ciekawy rozwiązaniem jest właśnie zakup pasty smakowej i być może właśnie to zachęci dziecko do codziennego szczotkowania,u nas sie sprawdziło:)

reklama
Dla dzieci najlepiej kupować specjalne pasty dostosowane do ich zębów i dziąseł, ale warto też zwrócić uwagę na dobrą szczoteczkę, a dziecko znacznie chętniej myje zęby szczoteczką z np. rysunkiem jakiejś postaci z bajko itd. taki prosty trick a działa :P Ja mogę szczerze polecić sklep superusmiech pl, bo tam wg, mnie mają najlepsze produkty do higieny jamy ustnej i to nie tylko dla dzieci :P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry