skazawisla1
Aktywna w BB
Trzymam kciuki żeby było ok
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja wiem ze trzeba zwracać na homologację i atesty, najnowsze to chyba rc/04 dobrze jak maja tez robione niezależne testy zderzeniowe warto czytać gdzie, oczywiście im więcej gwiazdek tym lepiej. Od 9kg to już lepiej przodem lub z możliwością przodem i tyłem.
Ale jak masz fotelik 9-18 to 18 kilo wazy dziecko mające 4-6 lat. Nie wiem jak wyobrażasz sobie wożenie takiego dużego dziecka tylemAbsolutnie nie lepiej przodem, w zyciu! Jak najdluzej tylem- tak jest najbezpieczniej.
No niekoniecznie. Moja kuzynka ma corke, ktora wazy 18kg majac 2lata I takiego malego dziecka nie wsadzisz do fotelika przodem. Wbrew pozorom dzieci tylem wiecej widza.Ale jak masz fotelik 9-18 to 18 kilo wazy dziecko mające 4-6 lat. Nie wiem jak wyobrażasz sobie wożenie takiego dużego dziecka tylem
18 kg 2 lata to mnie zaskoczyłaś. Mój młody ma 6 lat i wazy 20No niekoniecznie. Moja kuzynka ma corke, ktora wazy 18kg majac 2lata I takiego malego dziecka nie wsadzisz do fotelika przodem. Wbrew pozorom dzieci tylem wiecej widza.I powinno sie wozic do 6tego roku zycia tylem.
dziecko kilkumiesieczne wazace 9kg lub wiecej jest za male na fotelik przodem, bo pasy wewnetrzne go nie utrzynaja I sie polamie.
![]()
No widzisz, dla mnie ona jest za gruba I po prostu ja utuczyla, ale wszyscy jej to mowia, a do niej to nie dociera. :')18 kg 2 lata to mnie zaskoczyłaś. Mój młody ma 6 lat i wazy 20![]()
Ale jak masz fotelik 9-18 to 18 kilo wazy dziecko mające 4-6 lat. Nie wiem jak wyobrażasz sobie wożenie takiego dużego dziecka tylem
Moja 18mies tez tylem i nie zmierzam tego zmieniac jeszcze przez dlugi czas. Mala nie jest, a miejsca ma sporo.No zupelnie normalnie sobie to wyobrazam [emoji6] moja coreczka ma 3 lata i 15kg, jezdzi tylem i jeszcze dlugo pojezdzi- ma jeden z lepszych fotelikow tylem do 25 kg. Mlodszy 18 mies caly czas tylem w foteliku obrotowym do 18 kg.
Zapraszam na grupe spolecznosc osiem gwiazdek, albo strone tylem.pl. Dzieci spokojnie do 6 rz jezdza tylem- tak jet najbezpieczniej.
OJak bedziesz to czytać, to porównaj badania i testy o których mówili kilka miesięcy temu i teraz . Lawirują i manipulują faktami aby promowac i sprzedawac swoje strasznie drogie fotelik. Wszędzie pełno takich odesłań do nich, blog fajnie prowadzony ale jak mówiłem strasznie stronniczoBlog osiemgwiazdek i tyłem.pl podpowiedzą