reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Jest taka sprawa. Trudna. Jedna z naszych babyboomowych moderatorek dowiedziała się, że ma nowotwór. Stało się to kompletnie nieoczekiwanie, a szok spotęgowała informacja, że nowotwór jest złośliwy i niestety są przerzuty. Rozpoczęła się walka. Jeśli możesz wesprzeć Iwonę, bo wiesz jak ważne, żeby maluszki miały mamę - nie czekaj. Jeśli masz do niej pytania, wiesz, gdzie jej szukać. Przeczytaj i zadziałaj

reklama

Biblioteka

Behemott

Czerwcowa mama'08
Miasto
Warszawa
Drogie przyszłe i przyszły!
Co czytacie? Ja mam CIĄŻĘ ZDROWĄ I BEZPIECZNĄ z serii "Poradnik bez kantów", całkiem w porządku , ale jak mi proponują robienie kącika dla dziecka w I trymestrze, to nie koniecznie się stosuję...
I jeszcze zakupiłam DIETĘ PRZYSZŁEJ MATKI, (wyd. Rebis) ale ta lektura mi jakoś nie wchodzi- liczenie dawek odpowiednich składników w jedzeniu mnie przerasta.
A Wy co do poduszki?:cool2:

reklama
Ja mam "W oczekiwaniu na dziecko" - polecam i "40 tygodni ciazy tydzien po tygodniu" - ta niekoniecznie.

Razem z koleżankami gromadzimy różne czasopisma "dziecko" "mamo to ja" itp i tak czytając sobie artukuły różne różniste prowadzą nas przez ciążę a potem rozwój naszego malucha, fajne bo z życia wzięte i polskich realiów.:-D

Ja mam ''Zdrowa ciaze''.Ale ostatnio znow przeczytalam(po raz trzeci)''Polke'' Manueli Gretkowskiej-pamietnik z jej wlasnej ciazy.
A poza tym buszuje po necie:-)

wstyd się przyznać ale ja w tej ciąży nic nie czytam .... czasopisma dla rodziców ale to pod kątem Marysi.... alem wyrodna matka....

Ja też mam "W oczekiwaniu na dziecko", a mężowi kupiłam "Już prawie jestem tatą" :) W spadku po szwagierce dostałam też pokaźną stertę czasopism dla mam i przyszłych mam - ale jeszcze nawet nie miałam czasu ich przejrzeć.

Książki to moje życie ale od kiedy jestem w ciąży to nie czytam wogole...Przez wymioty to mi bardzo słabo i nie mam sił na nic, może w następnym miesiącu coś poczytam.W pierwszej ciąży czytałam wiele ale nie tylko o ciąży i dzieciach,gdybym miała coś polecic to zdecydowanie ,,W oczekiwaniu na dziecko"

No a z poza kanonu lektur, przerobiłam ostatnio dwie książki braci Strugackich "Piknik na skraju drogi" i "Drapieżność naszych czasów",:cool: ale żeby się nie zamykać tematycznie (fantastycznie konkretniej) zaśmiewam się nad drugą częścią MIKOŁAJKA. Na wszelkie doły polecam!!! :-)

Ostatnio przeczytałam piękną ksiażke(nie o ciąży) płakałam jak bóbr. ,,Pierwszy raz" Joy Fielding

reklama
wstyd się przyznać ale ja w tej ciąży nic nie czytam .... czasopisma dla rodziców ale to pod kątem Marysi.... alem wyrodna matka....

Ja też nie czytam...:zawstydzona/y: tzn. książek o ciąży i dzieciach, bo inne to owszem.

Ale podaję spis książek polecanych przez moją położną:

"Okres ciąży to nie tylko czas oczekiwania. Dlatego zalecamy zapoznanie się z poniższymi lekturami, które ułatwią zrozumienie Naszego nowego stanu i tego co czeka Mamę i Tatę"

"Gimnastyka dla kobiet w ciąży" - Lieselott Keller
"Poród aktywny" - Janet Balaskas
"Karmienie piersią" - M.Nehring-Gugulska
"Zrozumieć niemowlę" - Desmond Morris
"Pierwsze dziecko zmienia wszystko" - Gertrud Teusen
Czasopismo "Dziecko"

Do góry