reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

Witajcie Dziewczyny, nie odzywałam się kilka dni. Ponadrabiałam zaległości.

Dorcia gratuluję sukcesów w walce ze smoczkiem.
Mery zdrówka dla dziewczynek.
Basiu gratuluję stanowiska.

Coś jeszcze miałam napisać, ale nie wiem już co.

Nie mam już pomysłu. Nie śpimy od 6 dni. Michał ma już 4 zęby, ale chyba idą mu następne, bo budzi się dosłownie co godzinę i nie umie zasnąć. Bywa że w nocy prześpi w sumie 2-3 godziny. Normalnie chce mi się czasem wyć.
Nie działa nic. Daję Ibum, Viburcol, Bobodent.
To jakaś masakra po prostu. Czuję się (i wyglądam) jak zombie. Mąż podobnie. Dziś wyjechał (czasem musi w sprawach zawodowych) i już zupełnie nie wiem jak tę noc przeżyję. Trzymajcie kciuki!

reklama
Joanna nie przejmuj sie moja ma już 19 miechów a jeszcze ani jednej nocy nie przespała np przedwczorajsza noc była tragedia moze w sumie spałyśmy 3 godz a tak to budzi się co 2 płacze i tak mam od początku juz si przyzwyczailam chociaż marzę o przespanej nocy czasem myślę czemu ona nie jest jak Natalka ta ze snem nigdy nie miała problemu tylko jak mocno padało albo wiało to spała z nami a tak to nic ją nie rusza nawet wyjaca siostra w łóżeczku obok.
Byłam wczoraj na kontroli z Patka tak dla osłuchania i już zmian oskrzelowych nie ma więc dobrze że jej nie podałam antybiotyku kaszel może jeszcze być no i katar ale jest dobrze na noc podałam jej uspakajającego syropu bo musiałam sie wyspać i spała w miare spoko moze tylko 4 pobudki były.
Teraz siedze sobie w pracy ruchu za bardzo nie ma towar już rozładowany. Fajna pogoda nie już czuć wiosne.

Joanno ja naprawde współczuje bo u mnie jak i angelika i matek zeby nawed spoko przechodza a odkąd nie pije matek w nocy nic to juz wogule sobie spie,tyle co do smoczka czasami jeszcze sie obudzi jak mu wypadnie z buzi.wiec naprawde nie wiem co ci poradzic a moze jakis ziołowy syropek uspakajajacy?czymam kciki.
U nas nic złego sie nie dzieje jutro ide na szczepienie z matkiem odre swinke rózyczke mamy opuzniona ale dopiero teraz chirurg pozwolił.
DZIEWCZYNY ILE BIEZE SREDNIO OPIEKUNKA DO DZIECI ZA GODZINE.bo ja nie wiem ile mam dac tej mojej a w piatek mi przychodzi już na prube na pare godz musze jechac na szkolenia,dajcie znać pa

Witajcie
Ja dzis tak na szybko....
Basiek ja jak zatrudniałam opiekunkę jakieś 2-3lata wstecz to stawka godzinowa (przy dwójce dzieci) to było 5zł-godzina.
Nie ma świeższych informacji.

Co do spania w nocy też mamy mały problem:Pawełek zasypia pózno ok;21szej.... budzi się ok2-3 na butle i to już jest koniec jego spania w łóżeczku...zabieramy go do nas i śpi do 9-9:30.Chciałabym wyeliminować tą butlę (2-3 w nocy) i nauczyć go do rana spać w swoim łóżeczku ale na razie to awykonalne.
Zmykam bo dziś mam bardzo dużo pracy ...Pozdrawiam serdecznie.:-)

Nawet dziś w nocy nie było tak źle. Obudził się tylko 3 razy. Chyba Kochanieńki wyczuł, że mama sama i nie da rady go zabawiać przez pół nocy jak to jest wtedy, gdy tata śpi obok.
Cudne dziecko!
A co do tego syropu uspokajającego to muszę go kupić. Nie wiedziałam, ze coś takiego jest.

Hej Kochane...
Byliśmy wczoraj na usg... ;-):tak:cała nasza trójka oglądała dzidzię... :-pale za dużo nie zobaczyliśmy bo się głęboko w miednicę schowała... także nadal nie wiem, czy to chłopczyk, czy dziewczynka.. Ale co najważniejsze... jest zdrowe... dobrze się rozwija.. ma juz 16,3cm... serducho bije głośno i wyraźnie... po wielkanocy idziemy na usg 4d...:-) już się nie mogę doczekać...:tak:

Dobry wieczór:-),
Basiek19810 5-5,50 zł brałam, jak pracowałam jako opiekunka:tak:. I widzisz - nie taki diabeł straszny, jak go malują:laugh2:.
Jo-anna szczere współczucia, bo wiem, co przeżywasz - Klusce, jak ząb idzie to też ani spanie nie wychodzi ani jedzenie:sorry:. Niestety trzeba o jakoś przetrwać:-(...
Mery to dobrze, że Patka się już ma lepiej:tak:.
AGUSIAAA, a jaka była reakcja Olka, gdy zobaczył Fasolkę:confused:? Jak tak sobie przypomnę czasy ciąży...ach na szczęście jest film z USG 4d:tak:.
Klusek od kilku dni samodzielnie staje w łóżeczku, a ile radości ma przy tym:-p.
Udanego wieczoru:-D.

Dziewczyny dzieki za informacje u nas tez jest mniej wiecej taki przelicznik.co do spania dzieci z mama to nie wiem czemu wtedy tak długo spia i lepiej,może czuja sie bezpieczne.ja kiedys to miałam takiego miksa,
ze jak spał przy mojej pirsi nawed nie ssac,to spał jak zabity a ino odsunełam go kawałek dalej pobudka i wtedy wpadlismy z mezem na gupi pomysł i dałam mu do reki moja bluzke w ktorej spałam.nie uwiezycie wziął ja do reki jak pieluszke przytulił i spał.trwało to pare nocy az wkoncu sam ja puscił i nie chciał juz brac do rak.
pozdrawiam wszystkie mamy walczace z niespiacymi dziecmi

reklama
Witam dziewczyny w ten kmolejny wiosenny dzień aż chce się wyjść na pole. U nas spoko tydzień sie kończy jeszcze jutro do pracy i 2 dni wolnego a wtedy trzeba posprzątać domek a tak mi się nie chce.
Agusia fajnie tak popatrzeć na maluszka w brzuchu a 4d to dopiero przeżycie ja sama chętnie wróciłaby sie do okresu ciąży bo bardzo dobrze to wspominam i te ruchy w brzuchu coś wspaniałego no ale przeleciało teraz siora ma ten okres więc mogę pozazdrościć.
Dorcia fajnie tak patrzeć na te nasze pociechy jak posiadają kolejną umiejętność.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry