Witam Wszystkie dziewczyny :-)
Podbijam temat co do esculapa... również chciałabym wiedzieć jak to tam jest z cesarkami? zaczęłam 8 miesiąc ciąży i jak do tej pory byłam pewna że właśnie w esculapie będę rodzić ze względu na cesarkę którą chce mieć koniecznie( tolerancja mojego bólu jest żadna). No i teraz mam ogromny dylemat, ponieważ lekarz który prowadzi moją ciąże bez problemu wpisze mi w karcie wskazanie do cesarki ale chce żebym rodziła w szpitalu w Pszczynie pod jego czujnym okiem, no ale ja mam ogromne obawy co do szpitala. Słyszy się bardzo dużo złych opinii o szpitalu w Pszczynie, a jeszcze teraz z tego co wiem ginekologia, patologia ciąży, oddział położniczy i noworodkowy zajmuje jedno piętro. Może i nie byłoby problemu gdybym już teraz miała w karcie wpisanie wskazanie do cesarki, ale lekarz kazał się dopiero przypomnieć w 37 tygodniu, więc wydaje mi się że już wtedy będzie za późno na wybór esculapa, tym bardziej że już teraz powinnam się zapisać na wizytę do esculapa. Słyszy się niby że w esculapie nie ma problemu jeśli chce się cesarkę ale jak jest naprawdę i do jakiego lekarza się zgłosić w tej sprawie to ja niestety nie wiem... Więc moja prośba dziewczyny, Proszę poradźcie co zrobić w tej sytuacji... Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź... Pozdrawiam