reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

biszkopty, chrupki kukurydziane

tak sie zastanawiam bo moja ewa narazie pije soki ale tylko z marchwi - bo ma wysoki stopien refluks i nie bardzo inne soki jej sluza ... jablko tez dostaje ale w malych ilosciach ... wiec nie wiem z czym moge zrobic jej ten kisiel ... marchewkowy kisiel odpada :p

reklama
Skoro nie pije innych soków, to rzeczywiście marchewkowy odpada... Domyślam się, że chodzi o refluks żołądkowy? Na podzątku się zdziwiłam, bo Filip też ma refluks, tyle, że moczowy i pije wszystkie soki ;D, potem mi się przypomniało, że istnieją przecież jeszcze inne refluksy... w takim razie chyba musicie jeszcze poczekać z kisielem, chyba że spróbujesz zrobić z soczku jabłkowego, może dzidzi posmakuje. W sumie przecież tego kisielu nie musi jeść w wielkich ilościach, tyle tylko, żeby trochę odmienić repertuar żywieniowy.

pozdrawiam
nikita

nikita33 pisze:
chyba że spróbujesz zrobić z soczku jabłkowego, może dzidzi posmakuje. W sumie przecież tego kisielu nie musi jeść w wielkich ilościach, tyle tylko, żeby trochę odmienić repertuar żywieniowy.

no widzisz caly szkopul polega tylko na tym ze nie moge podawc ewie nic innego oprocz marchwi - musze dawsac slodkie soki - a jablkowy do nich nie nalezy - ma tzw. zakwas i pwoduje ze kwasy zoladkowe podnosza sie powodujac tym samuym wzmozenie sie refluksu ż-p. ehhh no i jestem w KROPCE :(

a podpowiedzcie mi jakies soki ktore sa slodie typu marchew - co myslicie o dyni ??? mozna dawac dynie -tzn. sok z dyni albo cos innego ???

chetnie przeczytam i skonfrontuje wszystkie wasze sugestie ??? :laugh:

witaj tuśka ;) .... a dla twojej Ewci zycze duzo zdrówka - i niech ten refluks sobie idzie w sina dal. Buzki

a co do kisielków to super pomysł. Moja Kalina na szczescie nie ma problemow z jedzeniem wiec jej kisielek zafudnuje w łikend. A co do chrupek to jeszcze nie probowałam dawać. Ale mysle ze nie bedzie problemu.

Tuśka, nie znam się na refluksie żołądkowym, ale skoro wspominasz sok z dyni, to wydaje mi się, że mółby być, w końcu jest słodkawy i przecież podaje się go małym dzieciom. Są nawet zdaje się bobofruty marchwiowo-dyniowe dla najmłodszych. Może przetestuj tą dynię?

zdrówka życzę malutkiej
nikita

wiesz nikita wlasnie tak sobie zrobie - kupie ten sok jakis z dynia - ona ciagle pije sama marchew lubi ja pic - ale wiem ile mozna w kolko to samo toz to obrzyd wezmie :)

no i indyczka jej dzis dam poraz pierwszy

jak mozecie napiszcie mi jak go robicie - miksujecie ??? i ile go gotowac ???

Ja polecam wafle ryżowe z dodatkiem kukurydzy. Oczywiście trzeba połamać na mniejsze kawałki. Młody je uwielbia, choć brudzi się przy jedzeniu niemiłosiernie. ;D

Tuska nie wiem , czy twa dzidzia nie za mala, ale slodkie soki sa: bananowy, brzoskwiniowy np.HIPPA pyszne!! ale nie znam sie na refluksie, wiec nie wim czy mozna ???

Naur, mam takie śmieszne pytanie: od pewnego czasu zastanawiam się, co wystaje Twojej córci z buzi na zdjęciu w podpisie?

reklama
Do góry