reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Blada kreska

Hej :) kilka dni temu wykonałam test ciążowy ... Była druga blada kreska , dzisiaj powtórzyłam test i ponownie wyszła blada kreska ale tak nie na środku tylko bardziej po prawej stronie, na początku była wyraźniejsza później zbladła 🫣 do miesiączki jeszcze 4 dni ale może któraś tak miała ?dziękuję za odpowiedzi 🙂

Załączniki

• IMG_20241028_180045.jpg
    IMG_20241028_180045.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 769
  • IMG_20241028_180103.jpg
    IMG_20241028_180103.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 377
reklama
Jeśli parę dni temu miałaś blada to dzisiaj już powinna być bardziej widoczna ale jak do okresu jeszcze 4 dni to zrobiłam bym w dzień spodziewanej miesiączki. Coś tam prześwituje ale ta kreska chyba nie jest zabarwiona na różowo i powinna być raczej na środku a nie po boku 🤔

Jeśli kilka dni temu miałaś blada kreskę to dziś powinna być bardziej widoczna. Dla mnie ten test wygląda na zalany, negatywny. Zrób bhcg z krwi to będziesz miała pewność czy jest ciąża.

Jeśli parę dni temu miałaś blada to dzisiaj już powinna być bardziej widoczna ale jak do okresu jeszcze 4 dni to zrobiłam bym w dzień spodziewanej miesiączki. Coś tam prześwituje ale ta kreska chyba nie jest zabarwiona na różowo i powinna być raczej na środku a nie po boku 🤔
No właśnie to mnie zastanawia bo to drugi taki test i dokładnie w tym samym miejscu kreska ... Zaczęłam do dnia miesiączki i zrobię ponownie :) dziękuję :)

Jeśli kilka dni temu miałaś blada kreskę to dziś powinna być bardziej widoczna. Dla mnie ten test wygląda na zalany, negatywny. Zrób bhcg z krwi to będziesz miała pewność czy jest ciąża.
Dziękuję :) właśnie na początku była widoczna zabarwiona i na środku później zabarwienie znikło 🤷‍♀️ zaczekam jeszcze kilka dni i się okaże :) ale dziękuję za odpowiedź 🙂

a jak długą masz fazę lutealną?
Około 5dni .
Ogólnie też mam problem z miesiączkami od 2msc , pojawiają się tylko jak idę do toalety poza nie krwawię . Będąc u ginekologa Pani ginekolog mi powiedziała ,że jest to spowodowane mięśniakiem ,który mi się pojawił . I też jakoś od 4-5 dni pojawiły mi się bóle podbrzusza jak oddawałam mocz a wiec kupiłam w aptece Zuravit i teraz jest lepiej . Staramy się od kilku miesięcy od maluszka a więc zaczęłam troszkę bardziej obserwować wszystko co się dzieje ... A z tymi miesiączkami to dziwne ponieważ zawsze były normalne a nagle teraz tamponów używać nie mogę ponieważ powodują ból

Około 5dni .
Ogólnie też mam problem z miesiączkami od 2msc , pojawiają się tylko jak idę do toalety poza nie krwawię . Będąc u ginekologa Pani ginekolog mi powiedziała ,że jest to spowodowane mięśniakiem ,który mi się pojawił . I też jakoś od 4-5 dni pojawiły mi się bóle podbrzusza jak oddawałam mocz a wiec kupiłam w aptece Zuravit i teraz jest lepiej . Staramy się od kilku miesięcy od maluszka a więc zaczęłam troszkę bardziej obserwować wszystko co się dzieje ... A z tymi miesiączkami to dziwne ponieważ zawsze były normalne a nagle teraz tamponów używać nie mogę ponieważ powodują ból
faza lutealna to faza między owulacją, a okresem i trwa zazwyczaj od 10 do 16 dni, najczęściej 14.

reklama
Około 5dni .

I lekarz nie kazał Ci go usunąć przed staraniami?

Do góry