reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Blade kreski na teście ciążowym, niska beta HCG, niski progesteron... Poradzcie coś proszę.

Mam 35 lat, leczę się na Hashimoto, reszta badań jest w porządku 🤷‍♀️ Córka ma już 6 lat, zależy nam żeby te starania nie trwały kolejnych lat, to chyba normalne 🤐 Musze zbadać faktycznie progesteron w tym cyklu. Co do trafiania w owulacje to robię testy owulacyjne i czuje owulacje plus korzystam z aplikacji Flo, więc raczej trafiamy... Psychika mi powoli już siada
A skąd pewność że w ogóle masz owulację fizycznie…

reklama
Tak, tym razem wystąpiła. Ale skoro dziewczyna stara się bez skutku tyle miesięcy to może warto pokusić się o monitoring albo badania. Ja miałam owulację średnio raz na pół roku. Straciłam dwa lata próbując ją „ustrzelić”. Szkoda czasu.

Dziękuję za chęć pomocy ❤️ Jestem pod opieką lekarza, cykle mam regularne co do dnia, śluz owulacyjny zawsze, czuję owulację, badania hormonalne, niedobory witaminowe, panel tarczycowy, wszystko sprawdzone. Rozmawiałam z moim ginekologiem o monitoringu to powiedział że on nie zaleca w moim przypadku, powiedział że latanie co chwilę na usg mi nie pomoże 🤷‍♀️ na ostatniej wizycie (wczoraj) zalecił jedynie mi suplement Ovosicare a mężowi Profertil i dał zielone światło na dalsze starania, zobaczymy co będzie dalej ❤️

Śluz to ja też miałam, czułam ból i nic z tego nie wynikło :-) Ale jak chcesz :-) każdy się słucha swojego lekarza :-)

Do góry