FitMum
Fanka BB :)
Czutalam ze czasem w danym przypadku tak po prostu bywaco nie musi oznaczać niczego złegoU nas 2 grudnia też urodziła się córka, również zdrowa, bez oznak wad genetycznychnadal nie wiemy skąd wzięła się wysokie nt
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Czutalam ze czasem w danym przypadku tak po prostu bywaco nie musi oznaczać niczego złegoU nas 2 grudnia też urodziła się córka, również zdrowa, bez oznak wad genetycznychnadal nie wiemy skąd wzięła się wysokie nt
znam od przypadek 1:60,zdrowa dziewczynka, mój przypadek 1:224, zdrowa dziewczynka. Zrobiłabym amniopunkcję na Twoim miejscu a wcześniej nifty jeśli możesz sobie na to pozwolić.Wiem że zespół downa nie jest końcem świata ale niewiadomo w jakim stopniu jest choremam nadzieję że wyniki wyjdą dobrze zobaczymy do środy trochę czasu :/ a z znacie przypadki gdzie były podobne wyniki a dziecko urodziło się zdrowe ?
Córka autorki już się urodziła i jest zdrowaznam od przypadek 1:60,zdrowa dziewczynka, mój przypadek 1:224, zdrowa dziewczynka. Zrobiłabym amniopunkcję na Twoim miejscu a wcześniej nifty jeśli możesz sobie na to pozwolić.
Też dużo na ten temat czytałam, dlatego tu napisałam, bo te właśnie pozytywne historie bardzo mi pomogłyCzutalam ze czasem w danym przypadku tak po prostu bywaco nie musi oznaczać niczego złego![]()
Ja miałam 1:65 i zrobiłam Nifty ono wyszło prawidłowoDlatego jak mi wyjdą "niemiarowe" wyniki na zadna amniopunkcje nie pójdę![]()
Właśnie.. Moja przyjaciółka zrobila sobie amniopunkcje bo test pappa wyszedl wysoki i bylo ze urodzi chore dziecko. I co? Okazalo sie ze dziecko zdrowe, ale niestety poroniła :-( Dlatego ja jestem przeciwna amniopunkcji. Niestety.Ja miałam 1:65 i zrobiłam Nifty ono wyszło prawidłowo
I super, ze badanie wyszło dobrze!Ja miałam 1:65 i zrobiłam Nifty ono wyszło prawidłowo
Kolezanka 1:26 .obrazowo dzieciątko bez jakich kolwiek zastrzeżeń.Ja miałam 1:65 i zrobiłam Nifty ono wyszło prawidłowo
N niestety tak jest ja robiłam prywatnie.Kolezanka 1:26 .obrazowo dzieciątko bez jakich kolwiek zastrzeżeń.
Nic więcej w tym kierunku nie robią ,lekarz nie widzi podstaw alby robić inne badania .
Wiek 41lat .
Lekarze nie do końca wierzą tym testom nifty czy sanco. Raczej kierują na amnio od razu. U mnie ryzyko wszystkich 3 trisomii ok 1:30, także bardzo wysokie. Sanco wykluczyło wszystkie, plus kolejne USG też, nie namawiano mnie zbyt na amniopunkcje i ostatecznie jej nie zrobiłam. Chociaż 2 razy usłyszałam argument od lekarza: można zrobić amnio, ale musi pani się zastanowić co to pani da. I trochę mnie to przerazilo w obecnych czasachN niestety tak jest ja robiłam prywatnie.