reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Nie,to musi byc pogoda albo biometr albo coś,bo chłopcy tez jacyś nie w sosie. A Tadzio,ktory zwykle jak nie placze to sie uśmiecha dzis ma wieczna podkowke.

Bibiana- na początku miałam tak z Pawciem,ze duuuuuuuzo płakał,ale minęło. A to,ze Ty sobie poplakalas to dobrze,my tez musimy uwalniac gdzieś emocje!

Lilonka- może powtórzą wczorajsza drzemke?:)

Ostatnia edycja:
reklama
Właśnie uśpiłam oboje na drzemkę o 10 :-) zobaczymy ile potrwa :-) a ja lece robić.śniadanie, bo mam w tym tygodniu jeszcze 3 dziecko, które dopiero wstało :-). Szkoda że na taki stan rzeczy trza poczekać jeszcze 11 lat :-)

Miss mam nadzieje, że Dominikowi tez szybko minie :baffled: bo to już tydzień trwa:dry:
Ale za bardzo sobie wkręciłam, że ja będę miała grzeczne dzieci i się rozczarowałam :-D chociaż i tak nie narzekam bo zawsze może być gorzej :tak:

Lilonka no to długo Ci kluskozaury pospały :-D

One tak mają o 10 :-) 15, 20 minut no góra pół godziny :-) ale obudziły się grzeczne i dały mamie zjeść śniadanie :-)
Bibiana - oj każda z nas chciałaby mieć grzeczne dzieci. Takie co nie płaczą, potrafią się same zająć sobą i najlepiej jeszcze żeby umiały same przebrać pieluchy :-) Moje mimo wszystko należą do tych grzecznych :-) Potrzebujà żeby duuużo się z nimi bawić, ale to ja tak przyzwyczaiłam :-) Z resztą na spacerach też są grzeczni - tylko że preferują czynne spacerowanie, więc 2 godziny zasuwam z wózkiem :-) Nawet jak śpią :-)

Lilonka - u mnie opcja posiedzenia na ławce podczas spaceru, nawet jak Krasnale śpią nie wchodzi w grę.I tak pcham ten wózek patrząc z zazdrością na te mamy, co nie dość, że jedno to jeszcze sobie przysiądą;-). Ale potem one będą musiały wymyślać zabawy swoim dzieciom, a nasze będą się bawiły razem ze sobą!
U Ciebie i tak z drzemką lepiej, ja ułożyłam moich o 11.55, a o 12.03 już byli pospani...

Bibiana - spokojnie, masz dwie sztuki, nawet z dużą statystyczną dozą któreś powinno być "mniej spokojne":-). Poza tym to się będzie czynnie i sukcesywnie zmieniało.:tak:

Mnie się niestety nie udało jeszcze wprowadzić stałych pór drzemek. Poza tą po godzinie od przebudzenia. Czasami między każdą przerwą od karmień śpią ok 0,5 h, a czasami tylko w środku dnia zasną na 2,5 h. I nijak nie da się tego uregulować...

A my mieliśmy iść na spacer, a tu maluchy posnęły :-) tj Zuza jeszcze tuli się do cyca i mruczy :-) My mamy raczej stałe między 10-11, potem 12-13 i kescze jedna na spacerze z tatusiem około.17.30-18 :-)
A w ciąży liczyłam że na spacerach lektury pozuzupełniam i nadrobię :-) Od urodzenia Klusków (wcześniej zwanych Smerfikami, ale kto widział takie wielgachne Smerfiki :-)) przeczytałam książek sztuk 1:-( a potrafiłam czytać jedną dziennie. No cóż :-)
Miss u mnie za to nie ma stałych pór karmień - moje jedzą na żądanie :-) A w dzień żądają częściej niż co 3 godziny :-) i pewnie stąd takie Kluchy są

Ostatnia edycja:
Miss w weekend będę w BB :) w ogóle muszę jutro poszukać neurologa dla dzieci w BB bo u mnie najbliższy termin na 30 IX :baffled:

Też się pocieszam tym, że potem moje dzieci będą się razem bawić a my będziemy mieć trochę luzu :-D

Lilonka przesłodkie te twoje dzieciaczki są :tak:

Czytajac te wasze posty to utwiedzam sie w przekonaniu ze moje chlopaki wyjatkowo male sa. Maja 9 miesiecy a ubranka nosza na 68 i te mniejsze 74.
Co do spania to ja polecam przedszkole :) moje cblopaki w acaja z przedszkola padnieci wiec przychodze do domu i klade ich do lozeczka i sobie spia. W przedszkolu za duzo sie dzieje i maja drzemke ze 20 minut. Dzisiaj polozylam ich kolo 13:30 i tak sobie jeszcze spia (u mnie jest teraz 15:45) Zdazylam ugotowac i zjesc obiad i mnie spanie teraz bierze :))))

reklama
ale wasze maluszki duze ;D a ich ksywki swietne :-D
co do zlobka w uk to ja sie nie nastawiam bo u nas to ok £900 za dziecko to na dwojke musielibysmy z mezem obie pensje przeznaczyc wiec nie wracam po porodzie do pracy az male nie pojda na te 5h dziennie refundowane (modlilam sie by urodzily sie przed 1 wrzesnia by mogly isc jak beda mialy 3 latka a nie 4 ale niby ma sie cos zmienic i roczniki maja byc jak w pl- styczen grudzien a nie wrzesien- sierpien/0

Do góry