reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Nie ma szans żebym nadrobiła wszystko co napisałyście....ponad miesiąc mnie tu nie było :szok:
Moi panowie coraz więcej mojej uwagi potrzebują - stąd ta przerwa...
Poza tym postanowienie noworoczne (jak co roku) że się za siebie wezmę (tym razem Chodakowska :p ) sprawiają że nie mam czasu porządnie przysiąść i poczytać co się dzieje na forum...

U mnie chłopcy na szczęście zdrowo i w sumie bezproblemowo się chowają (tfu tfu tfu)
U starszego Tomka (starszy o całe 2 min) pojawił się pierwszy ząbek w poniedziałek - i już widzę że drugi lada dzień wyjdzie. U Piotrka uzębiebie - zero :) ale ma dużo więcej włosków :)
Nie raczkują, nie siedzą sami...nie chodzą :p Za to mówią tatatatat, dadadada, bababab.....a mama nie ma :-p
Co do jedzonka - bo widziałam że pisałyście sporo o tym - u nas jedzą ok 5razy na dobę (o ile prześpią noc).
3 razy mleko po 130ml (z kleikiem) plus zupka ok 180-200g ( z żółtkiem co drugi dzień), plus mleko na noc 170ml (z sinlakiem lub kleikiem).
No i deserek - chyba że się nie wyrobimy to soczek im do picia daję przecierowy zamiast deseru z łyżeczki.
Dopiero gluten zaczęłam wprowadzać od poniedziałku. Byliśmy u alergologa i nas opierdzieliła że jeszcze tego nie zrobiliśmy :/ a rodzinna kazała czekać do skończonego 8mego miesiąca....no i bądź człowieku mądry :confused::no:
Więc dodaję po płaskiej łyżeczce kaszki manny do zupki.
DSCN5314.jpg DSCN5133.jpg DSCN5082.jpg
A oto i moje bąble. 8700g i 9200g :) ale ten czas leci....

A jak Wasze maluchy? w tym wieku już raczkowały/siedziały?? Wiem że każde dziecko inaczej się rozwija....i ząbki też w sumie dość późno się u nich pojawiają. No ale nic sama nie przyspieszę :)
I co wprowadziłyście jeszcze na tym etapie do jedzenia??? chrupki kukurydziane daję sporadycznie bo po pierwsze tak się brudzą że tylko przed kąpaniem można to zrobić - a po drugie z powodu refluksu ograniczam kukurydzę i owoce :eek:

Załączniki

• DSCN5314.jpg
    DSCN5314.jpg
    32,4 KB · Wyświetleń: 63
  • DSCN5133.jpg
    DSCN5133.jpg
    28,2 KB · Wyświetleń: 62
  • DSCN5082.jpg
    DSCN5082.jpg
    36,3 KB · Wyświetleń: 64
Ostatnia edycja:
reklama
Różyczka Piotruś większy tak :) goni mojego Tomcia hihi :) ale Twoje tez długasy są :tak:

co do rozwoju to sie nie przejmuj bo każde inaczej, u mnie Tomuś chce siedzieć, w leżaczku usiądzie ale z leżącego jeszcze nie, no chyba że ja go posadzę, ale staram sie tego za często nie robić, mojej szwagierki córka miała 11 msc jak zaczęła siadać :-p

Napierajka zdrówka dla Wojtusia.

aaa Rózyczk chłopcy cudowni i dlaczego ja nie wiedziałam, że też masz Tomusia? chyba mi z głowy wyleciało duzo Tomusiów u nas :-p

Multimama co u Was??????

a czy ktos ma kontakt z Zenią????

Zobacz załącznik 607403

Różyczka cudne chłopaki :tak:

Bibiana ale fajne przystojniaki :tak:

a to moje maluszki, wczoraj ważone to Norbik 6330 i Martusia 6050 :-) zdjęcie jak miały 3 miesiące i dwa dni

m and n 3m i 2d.jpg

Załączniki

• m and n 3m i 2d.jpg
    m and n 3m i 2d.jpg
    39,8 KB · Wyświetleń: 75
Ostatnia edycja:
Napierajka duzo zdrowia DLA Wojtusia u nas tez zebow brak ale mamy duże zapędy do raczkowania praktycznie cały dzień spedzam na podłodze w pon zamawiam kojec bo się wykoncze z Malego tez żaden pomocnik bo on się ich boi pogoda tez do dupy pada i jesteśmy uziemieni w domu

Gotadora to ładnie ważą, moje tez ok tyle wazyły w 4 msc,

jej jakie sliczne te Twoje maluszki, kiedy moje takie malusie były? niby nie duża różnica, a jednak, ech czas zdecydowanie za szybko leci :-p

Mamuska u nas też zębów brak, a ponoć na dniach miał się przebić :-p no i moje też cały dzień na podłodze ;-)

Cześć dziewczynki!Ostatnio nie miałam weny na pisanie ale w końcu się zebrałam.Super dzieciaczki dziewczyny!!!U nas sytuacja wygląda tak:uzębienia brak,do siadania się nie palą,Maja pełza gdzie chce,Dawid czasami z łaską się obróci z plecków na brzuch,Maja przekręca się bez problemu,Dawid trzyma się na czterech łapkach i się buja do przodu i do tyłu i czasami tak się przemieszcza:-DOd niedawna jeździmy w spacerówce,bardzo im się to podoba.Ślinotok niesamowity więc każdego dnia szukam zębów:-DDSCN4072.jpgDSCN4078.jpgWP_20140126_008.jpgWP_20140126_010.jpgprzepraszam za bałgan w tle:sorry2:

Załączniki

• DSCN4072.jpg
    DSCN4072.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 64
  • DSCN4078.jpg
    DSCN4078.jpg
    41,2 KB · Wyświetleń: 63
  • WP_20140126_008.jpg
    WP_20140126_008.jpg
    23,1 KB · Wyświetleń: 60
  • WP_20140126_010.jpg
    WP_20140126_010.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 82
Napierajka
zdrowia dla maluszka! Co u Was jak Wojtuś?? A czemu nie podają antybiotyku??

Różyczka82
,
Bibiana,gotadora , multimama2
cudne bąble , :-)eh kiedy moje będą takie :confused:

co do siadania moja córa miała 10,5 m-c jak nauczyła sie siadać :zawstydzona/y: i to jak śmiesznie Nela nauczyła się siadać 01-02-2013 - YouTube każdy lekarz nam mówił że jest w normie - bardziej w ogonie normy ale w normie :-D a teraz biega że zatrzymać jej nie można

Moje maluchy chyba dziś chcą mnie pokonać, po raz pierwszy jedzą osobna i przez 4h na zmianę karmiłam i przewijałam raz jedno raz drugie jakiś koszmar :no:
aaa i mam pytanie :-( zaczynam sie martwić bo Natan nie bardzo się uśmiecha i nie nawiązuje kontaktu wzrokowego, co prawda bardzo dużo śpi pewnie z 20h na dobę. czy powinnam sie niepokoić czy ma jeszcze czas? Miałyście podobne problemy??

reklama
multimama2
eh ja już się chyba poddałam z 100% ogarnianiem, jest ogarniecie tak na 30do 50% hehe wszędzie małe naczynia i rozebrane lale (ubieram je po parę razy dziennie ale chyba sa z natury ekshibicjonistkami).
W piątek zostawiłam małą w domu nie poszła do żłobka (jest zaziębiona) o 20 byłam u kresy wytrzymałości może nie tak fizycznie jak psychicznie - wiec naprawdę dziewczyny podziwiam mamy z 3 w domu.

Do góry