reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

reklama
Przy narodzinach 1450g.
Po 10tyg 3500g :)

Załączniki

• 1402053973437.jpg
    1402053973437.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 67
  • 1402054082916.jpg
    1402054082916.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 62
Cannot super waga :tak: i prze cudny on jest,

A moje szkraby od kilku dni próbują sami trzymać butelki ale ja im nie pozwalam bo muszę kontrolować ich oddechy. Wojtek sobie lepiej radzi niż Asia ale wolę go mieć jeszcze pod czujną kontrolą. Wczoraj Wojtuś sam 3 razy przewrócił się z brzuszka na plecy a dzisiaj Asia to zrobiła. Dzwoniłam do rehabilitantki ze szpitala i ona powiedziała, że to musiało im się zdarzyć chyba tylko przez przypadek:-(

Cannot super waga, ponad dwa kilo w 10 tygodni -wow!!

Anulfka - każdy pierwszy taki przewrót to tak jakby przez przypadek ale drugi i trezeci raz to już chyba nie taki przypadek:)

A u mnie Jupii!!! Bo paszporty przyszły i będziemy mogli do Polski lecieć:)))

Hej dziewczyny. Dawno sie nie odzywalam bo zadko kiedy siedze spokojnie w domu z dzieciakami i mam na to czas. Czesto jezdze do mamy, siostry lub koleżanek z dziećmi bo nie chce mi sie samej siedzieć w domu i ogarniać tego wszystkiego:) ale dzis mialysmy drugie szczepienie w przychodni 6w1 i pneumokoki- dziewczynki ladnie zniosly, ale były tez wazone i Ania wazy 5950 a Ola 6200...wiec lekarz powiedział zeby nie mialy w przyszlosci problemow jeden posilek mleczny zamieniamy juz na deserki owocowe a za 2 tyg drugi posilek mleczny na obiadki warzywne powoli, wiec ja w szoku bo nie spodziewalam siee takiego obrotu sprawy;)!!
Czy ktoras z Was tak wcześnie zaczynała?

Ja sie kiedys dokopalam rekomendacji who odnosnie rozszezania diety I tam bylo napisane dopoki dziecko nie skonczy 4 miesiecy jest bezwzgledny zakaz rozszezania diety Kamilsze a juz napewno wykluczania posilku mlecznego na mom mleku jest ze dziecko w wieku 4 miesiecy powinno wypijac 7 razy mleko po 210 ml ja nawet do tej pory daje mleko czasem po obiadku albo deserku ja tam caly czas mialam schize odnosinie wagi bo my ciagle nadganialismy Napierajka ciekawy ten schemat szkoda ze nie ma dokladnie wyszczegolnionych co mozna podawac tzn jaki rodzaj warzyw I owocow bo tak naprawde o to najbardziej nam chodzi:-)ja np nie daje jajka jako samego bo nie lubia przemycam w makaronie albo ciastkach ale moi np jedel jogurt od 6 miesiaca z a nie wiem jak to sie ma do schematow zywienia ja jakotako sie nie trzymalam tabelek ale mam pare ksiazek to cos tam przeczytalam c do gluten np u mojej corki wyszlo azs wlasnie z powodu zbyt szybkiej prowokacji na gluten

Canot ładnie rośnie ten twój kawaler :-), mój kawaler tak wczoraj zaczął jeść sam z butli ale dziś już mu się nie chciało, a za to moja Madzia będzie piosenkarką, strasznie śpiewa w łóżeczku sobie, zwłaszcza jak im coś włączę, śmiać mi się chce i to głośno. Przedwczoraj tak zaczeła, ciekawe czy to tylko takie chwilowe czy tak sobie będzie podśpiewywać.
Co do rozszerzenia diety dla dzieci to ją będę chyba w 5 miesiącu dopiero im wprowadzać jedzenie, coś czytałam że nie można się śpieszyć z tym bo za szybko obciąża im się układ pokarmowy, a czy to tez prawda to nie wiem, ale chyba najbezpieczniej. I jeszcze mama moja pokazała mi moją książeczkę, tam lekarz zalecał juz po 3 tygodniach picie soku jabłkowego, masakra, bądź tu mądrym i pisz wiersze .

reklama
Hej, nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie ;) Podczytuje was na bieżąco, ale jakoś nie mogę się zebrać do regularnego pisania.
U mnie masa pracy, dziewczyny rosną szybko, ważą już prawie po 6kg.
Pisałyście o rozszerzaniu diety, tu jest bardzo fajna strona na ten tema, korzystałam z niej przy starszej córce, na każdy miesiąc jest inny link mówiący co nowego można wprowadzić. Produkty spożywcze w diecie dziecka, które ukończyło 5 miesiąc życia i jest karmione sztucznie. - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety
Kamila ja na Twoim miejscu absolutnie nie słuchałabym tego pediatry :no:

Do góry