Napierajka
Fanka BB :)
Dziewczyny na początek zaserwowałam mięsko z indyka (pierś). Daje się 10 g na głowę jednorazowo (na ok. 100 ml zupki). Mięso trzeba osobno ugotować, nie daje się wywaru. Idyk jest najzdrowszy z tego całego badziewia, które można kupić w sklepach. Można dać też pierś z kurczaka, królika, ale najlepiej jak się ma jakieś sprawdzone źródło - dotyczy to zwłaszcza kurczaków. Kurczaki faszerowane są standardowo antybiotykami i kiepska paszą tak aby w ciągu 6 tyg wyrosły i nadawały się do sprzedaży. Z indykami jest lepiej bo sa z natury zdrowsze i nie trzeba ich aż tak faszerować chemią.
Na razie daję mięsko do zupki co drugi dzień i co drugi dzień mannę (1 łyżeczka na 200 ml zupki - dla dwóch). Z manną zaczynam jutro.
Na razie daję mięsko do zupki co drugi dzień i co drugi dzień mannę (1 łyżeczka na 200 ml zupki - dla dwóch). Z manną zaczynam jutro.