reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Dziewczyny na początek zaserwowałam mięsko z indyka (pierś). Daje się 10 g na głowę jednorazowo (na ok. 100 ml zupki). Mięso trzeba osobno ugotować, nie daje się wywaru. Idyk jest najzdrowszy z tego całego badziewia, które można kupić w sklepach. Można dać też pierś z kurczaka, królika, ale najlepiej jak się ma jakieś sprawdzone źródło - dotyczy to zwłaszcza kurczaków. Kurczaki faszerowane są standardowo antybiotykami i kiepska paszą tak aby w ciągu 6 tyg wyrosły i nadawały się do sprzedaży. Z indykami jest lepiej bo sa z natury zdrowsze i nie trzeba ich aż tak faszerować chemią.
Na razie daję mięsko do zupki co drugi dzień i co drugi dzień mannę (1 łyżeczka na 200 ml zupki - dla dwóch). Z manną zaczynam jutro.

reklama
emilek86
ja podaje jednorazowo przed snem, u mnie Natan nie ma zaparć - Kaja ma. ale sądzę że to od tego że bardzo mało pije bo prawie wcale tylko mleko 3x dziennie.

domi
:-( Bardzo mi przykro chyba nie ma słów by wyrazić jak dużo to strata dla matki

Dziewczyny za Waszą namową poszłam dziś do innej pediatry i dobrze powiedziała ze jak większość jedzą tylko cyca to na razie nic nie rozszerzać, faktycznie szybko przybrały i podwoiły już wagę urodzeniową co powinno się odbyć w 5-6 msc ale na razie sie nie przejmować i najwcześniej zacząć od jabłuszka za miesiąc jak ukończą 4 miechy. A to pokazuje Wam te łobuzki, w końcu usiadłam przy kompie to mogę bo z telefonu to nie za bardzo mi się udawało:)
kama phone 506.jpgkama phone 496.jpgkama phone 493.jpg

Załączniki

• kama phone 506.jpg
    kama phone 506.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 74
  • kama phone 496.jpg
    kama phone 496.jpg
    18,1 KB · Wyświetleń: 69
  • kama phone 493.jpg
    kama phone 493.jpg
    15,4 KB · Wyświetleń: 71
Kamila mnie co prawda nie pytasz, ale moje dziewczyny prawie podwoiły swoją wagę, jedna miała 2700 druga 3040, teraz mają prawie po 6kg.

A to moje kulki IMG_5651.jpg
IMG_5556.jpg

Załączniki

• IMG_5651.jpg
    IMG_5651.jpg
    30,7 KB · Wyświetleń: 71
  • IMG_5556.jpg
    IMG_5556.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 74
kamilasze - ale słodkie dziewczyny. A jakie mają śmieszne irokezy:-)
Moje dzieci już prawie potroiły wagę urodzeniową, więc z Twoimi nie jest tak źle;-)

Julianna - ja myślałam że moje dzieci to pyzy, ale Twoje to dopiero pyzulki :-D słodkie kluseczki

Justynia - dzięki za odpowiedź. Ja daję rano i wieczorem. Ale moje to mają takie zaparcia, że mi to aż serce się kraje kiedy widzę, jak one się męczą.

Dziewczyny ale macie piekne te dzieci :tak:

Kamilasze Twoje ogólnie są duże (wysokie) żle nie wyglądają, sa okrąglutkie ale nie do przesady, a uwierz mój Tomi też taki był.

Julianna ale słodkie kuleczki normalnie wszystkie dzieciaczki bym wycałowała :tak:

reklama
Witajcie dziewczyny :-) Może niektóre pamiętają mnie z wątku ciążowego, jednak natłok obowiązków sprawił, że trochę to trwało zanim ogarnęłam moją czwórkę.... Czy mogę ponownie do Was dołączyć? Pozdrawiam serdecznie

Do góry