• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

BLW czyli baby-led-weaning

reklama
Obiadek.... ziemniaczek i marchewka w kosteczkach na stoliku ( i na podlodze teraz juz ) Bardzo fajnie podjada sobie:) Fajnie sie patrzy jak maly sam zjada raczkami:) Dobrze ze tu trafilam:) Ale mam tez zmiksowane reszte z warzywkami innymi.. to mu dam potem

adam chrupki kukurydziane (przekonal sie do nich, po trudnych poczatkach) gruszke, chleb i tyle sam...reszte mu pomagam...zupke daje z butelki albo lyzeczka, no i oczywiscie mleko...tez butelka

Mam do Was pytanie. Moja córka ma 7,5 m-ca (jest wcześniakiem) lubi jeść i smakują jej zupki, owoce. Chciałabym dawać jej do rączki różne smakowitości, mała jeszcze nie ma ząbków. Co polecacie na tym etapie?

tiffi1 - ja zaczelam od chrupek kukurydzianych, sa super bo moga je latwo zlapac i rozmamlac bez zabkow. Rowniez fajnie jest podac kawaleczki chlebka z maselkiem (cieniutenko) i tez bedzie lapac raczkami. Skorki z chleba tez nie boj sie podawac.. rozmemlac powinna. To tak na poczatek:)

reklama
Warzywa na parze są super na początek.
Moja Maya też nie ma ząbków (choć dzisiaj zauważyłam, że jeden zaczął się wyrzynać :-) ) je wszystko.
One naprawdę tymi dziąsełkami dają sobie dobrze radę np. tak jak Maya z serkiem żółtym itp.
Pisz jak tam będzie szło :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry