reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Ziemniaczek to ja robiłam podobnie do Ciebie tez głownie leżałam. Od teraz trochę chodzę. No i doszły te schody raz dziennie.
Dziewczyny ja wczoraj wzięłam relanium pól tabletki na sen. Zasnęłam od 23-5:30. Potem obudził mnie lęk. Pokręciłam się po mieszkaniu i jeszcze zasnęłam na godzinę. Uważam ze mi pomogło ale tez nie spałam do 10 jakbym chciała. Najgorsze jak się człowiek tak zbudzi, wszyscy śpią. Ja się przewalam i nie wiem co z sobą zrobić

Jestem w 35 tygodniu. Skończony 34

Baaasia... ja w poprzedniej ciąży tak nie spałam. Ale to noc w noc. No i po prostu szłam przed tv, bo co innego robić. Potem jak już byłam na chodzie to robilam ciasto na naleśniki na sniadanie lub coś piekłam.

Jestem w 29 tygodniu ciąży

A ja nie narzekam na sen. Śpię cała noc obudzę się o 7 rano bo mój idzie do pracy i dalej śpię do 12 lub nieraz dłużej.
Oczywiście nie zawsze jak mam coś fajnego do roboty to nie śpię a jak się nudzę to uderzam w kimono

Ziemniaczek to masz cudownie. Ja wczesniej tez tak miałam a ta bezsenność i lek dopadły mnie od tygodnia. Straszne to. Zmniejszam teraz duphaston bo moja gin powiedziała że nadmiar wpływa depresyjnie mam nadzieję że to prawda, zmniejszę i mi przejdzie

Jestem w 35 tygodniu. Skończony 34

Basia pełnia była, mnie ostatnio poza sikaniem budzi pies ktory ma cieczkę i szaleje w nocy :/ wczoraj nie mogłam zasnąć od 4 o 6 jak zasnęłam to o udział sie syn i maz próbował fo przejąć ale on Di mamy no i po spaniu...

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Dziewczyny przewinal sie ostatnio temat odklejajacego sie lozyska. Czy myslicie,ze silny stres moze spowodowac odklejenie sie?no i zawsze krew jest przy tym? Mialam dzisiaj tak nerwowa sytuacje wieczorem,ze.brzuch jak gora kamieni i do tego,az mnie w plecach zaczelo piec. I tak do tej pory,brzuch twardy,dziecko biedne wypiete pupa bardzo,bo czuje i do tego plecy pieka. Ech jak ja sie boje,ze mu krzywde takimi nerwami zrobie..:-\

Raczej sie krwawi, nawet można miec krwotok ale czy zawsze to nie wiadomo. Mnie piecze skora na przodzie miedzy zebrami i to przez nerwobóle. Mysle ze przez stres lozysko sie nie odklei ale zawsze jak dopytasz lekarza to bedziesz spokojniejsza. Polozna mowila ze lozysko sie odkleja najczęściej przy problemach z ciśnieniem albo lozysko przodujące.

reklama
Mmm
Najczęstszym objawem przedwczesnego oddzielenia się łożyska jest krwawienie z pochwy podczas późniejszych miesięcy ciąży. Często towarzyszy temu ból w podbrzuszu lub pojawienie się rytmicznych skurczów. W razie zauważenia jakiegokolwiek krwawienia z pochwy należy skontaktować się z lekarzem. Do najczęstszych objawów przedwczesnego odklejenia łożyska należą: krwawienie; twardy, napięty brzuch, bolesny przy ucisku; trwałe, nieustanne bóle porodowe.

Poszukam specjalnie dla ciebie z neta bo ja osobiście nie znam się na tym

Do góry