reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
@Kathleen006, tygodnie lecą, jesteście z maleństwem coraz bezpieczniejsi :)

Co do smarowania, najlepsze są olejki, podobno najwspanialszy migdałowy. Ja się smaruję takim zwykłym z Rossmana i jest skuteczny.

ja sie smaruje palmersem, mam balsam i to takie maslo do brzucha, ale odkąd mam kłopot z ta szyjka, to nie smaruje brzucha, bo mam nie dotykać podobno- a Wy smarujecie brzuszki?

a olejki racja- ja w ogóle jestem fanka migdałowego i z awokado :)

Ja przez te twardnienia nie smarowałam, sporadycznie, jak widziałam, ze skóra sucha. A teraz regularnie mam nawilżana żelem od ktg ;p

ja sie smaruje palmersem, mam balsam i to takie maslo do brzucha, ale odkąd mam kłopot z ta szyjka, to nie smaruje brzucha, bo mam nie dotykać podobno- a Wy smarujecie brzuszki?

a olejki racja- ja w ogóle jestem fanka migdałowego i z awokado :)

Ja niestety generalnie nie jestem fanka kremów olejków, tylko krem do twarzy teraz używam z dermedic dla noworodków itp - ze względu na mało chemiczny skład itp

Sprawdziłam składy niektorych preparatów na rozstępy to się załamałam krem na rozstępy woda, gliceryna, perfum i później na końcu jakiś olejek

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Chyba jednak lepiej smarować brzuch, niż potem mieć rozstępy. Możesz kupić czysty olejek migdałowy , będzie bez chemii.

A to oczywiście :) tylko muszę znaleźć, jestem na etapie kolagenu ale tu skuteczność uzależniona jest typu kolagenu i wielkości cząsteczek bo nie każdy się wchłania i działa - a olejek kupię tak czy tak :)

Dziewczyny ja smaruję brzuch i piersi zwykłą Dziecięcą oliwką i jak na razie odpukać ani jeden rozstęp się nie pojawił, chociaż brzuszek już jest spory :)

3jgxkw7iwtw0d6y7.png

Dziewczyny ja smaruję brzuch i piersi zwykłą Dziecięcą oliwką i jak na razie odpukać ani jeden rozstęp się nie pojawił, chociaż brzuszek już jest spory :)

3jgxkw7iwtw0d6y7.png

Ja nie smarowałam się niczym ale mam wrażenie ze na piersiach coś zaczyna mi się dziać jakby jakies czerwone kreski Wiec akcja rozpoznawanie tematu :) ja generalnie mimo ze przed ciąża przytyłam 20kg to nie mam żadnych rozstępów i myślałam ze mam spoko geny i mi rozstepy nie groza ale coś coś nie byłabym tego taka pewna wiec kupię olejek i oliwkę dzięki ;)

reklama
Ja nie smarowałam się niczym ale mam wrażenie ze na piersiach coś zaczyna mi się dziać jakby jakies czerwone kreski Wiec akcja rozpoznawanie tematu :) ja generalnie mimo ze przed ciąża przytyłam 20kg to nie mam żadnych rozstępów i myślałam ze mam spoko geny i mi rozstepy nie groza ale coś coś nie byłabym tego taka pewna wiec kupię olejek i oliwkę dzięki ;)

ja tam sie wiecznie czymś smaruje, moj maź sie smieje, ze jestem jednym wielkim olejkiem, uwieeelbiam ;) wiec bez przymusu to robie, tylko jest to dla mnie forma totalnego relaksu.
a wlasnie duże macie brzuchy? Mi wczoraj ginka powiedzia, ze mam malutki, mi sie wydaje spory, w ogóle sie smieje, ze juz nie pamiętam co to plaski brzuch. Ja dzis sie wykapalam, wysmarowałam, mialam myta głowę i nawet maz mi ja wysuszyl w łóżku, wiec teraz leze i pachne- takie zwykle male przyjemności, a w tej sytuacji tak cieszą :)
Dzis pisała do mnie koleżanka, ktora była w takiej sytuacji jak my. Ogólnie ciąża ciężka, skracajaca szyjka, wody jej odeszły w 33 tc, ostatnie 5 tyg wylezala z 5 mm szyjka.Ostatecznie wszystko skonczylo sie dobrze, urodzila w 38tc, Maly zdrowy, ale pisze, zw daje jej w kosc, płacze i w ogóle, a ona mowi, ze chyba ma babyblues i z rozrzewieniem wspomina leżenie.

Do góry