Wyszła po 53. Ale ja mogłam tylko parę razy w pierwszym tygodniu do niej wejść. Woziłam mleko jak był całkowity lockdown, pustymi ulicami. Zdarzyło mi się tłumaczyć policji dokąd jadę.
1400 dobra waga. Miała podane sterydy? Myśmy się załapały w 26 i 27 tygodniu. Początek był ciezki też, bo nie wiadomo nic, niewiele się zmienia, na wszystkie wyniki badań się czeka, dziecko wygląda jak wygląda, moja spadła do wagi 1080. Robiłam co mogłam, czyli mleko j póki pozwalali.mi do niej chodzić to trzymałam.reke.na brzuszku i śpiewałam. Po prostu 2.5 godziny codziennie śpiewałam. I więcej się nie da zrobić. Niektórzy noszą ośmiorniczki, ale nie wiem czy teraz wolno. Jak jeszcze byłam w szpitalu pozwolono mi przyjść super umytą i trzymać podczas wizyty pieluszkę przy piersi pod bluzka i jej włożyli na jedną.dobe ta pieluszkę do inkubatora. No tylko tyle i aż.
Dziś to jest piękna dziewczynka i nie przypomina tego maleństwa pozapinanego w kabelki. Tydzień dalej, ponad 200g więcej. To rodzi nadzieję. Trzymam za Was mocno kciuki.
Odpoczywaj teraz ile się da, co jeśli obsługuje aż laktator nie będzie proste. Ale będzie potrzebna siła jak młode wyjdzie ze szpitala. Musi przekroczyć 2 kg i jeść sama butelka. Moja była dlugo karmiona sonda. Ważyła już 2200 a jeszcze nie potrafiła jesc na tyle, żebyśmy mogli ją zabrac do domu. Teraz za tydzień gotujemy pierwsza marchewkę