reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Malinova Witaj w klubie. Mój brat 22 lata, synek mamusi, bez żadnych obowiązków. W każdej pracy nu za ciężko. Mama mu samochód zatankuje, zakupy zrobi. On imprezuje, śpi do obiadu i dalej ujezdza samochodem. Szlag mnie trafia. Czasem mam ochotę go zabić, bo do rodziców nie dociera że wychowali darmozjada co nawet skarpetek do prania nie potrafi zanieść.

reklama
Milly no to identycznie, tylko mój nie ma samochodu. Moi rodzice są przekonani, że z czasem się zmieni. Dostał się na dobre studia, ale nie poszedł, bo daleko, bo zmęczony itd. Musi odpocząć. Tylko od roku zupełnie nic nie robi, nawet do pośredniaka się nie zgłosił, nie mówiąc już o takim wysiłku jak samodzielne szukanie pracy. Mamusia nie może go samego na dłużej niż 2 dni zostawić, bo przecież by z głodu umarł;-)Pokoik mu posprząta, ubranka kupi-upierze-wyprasuje. Eh, a na mnie potrafi tylko naskoczyć, że wszystko robię źle

Wszystkiego najlepszego dla solenizantek!
Mitaginga - ja bym się nie przejmowała :) to jest impreza dziecka a nie wesele bez przesady z tym jedzeniem.. ważne żeby był tort :-):-)
Jup - współczuje, że nie możesz być z dziećmi.. dziwne to.. trzymaj się ciepło
Dzastina - tak dziś mija kolejny tydzień uff :-)
Milly, Malinova - co za faceci, ale niestety teraz jest wielu takich egzemplarzy, wszystko mamusia zrobi to po co się mają męczyć..

ja cały dzień zajmuje się synkiem, mam w sypialni mały plac zabaw :-) ale piękna pogoda, aż żal w domu siedzieć

Ostatnia edycja:
Kołtunek fajniejsza byłaby sypialnia na placu zabaw.;-)Ja dziś widziałam na placyku tatusia, który cały czas leżał na ławce, widocznie też ma problemy z szyjką :-D:-D:-D

Aktualnie leżę w drugim pokoju. Plecy mi nawalają. Teściowa usKutECznia swoje 5.05 i pyta dlaczego jej synuś nie zrobił tej dobrej sałatki gyros :-/ chciałabym aby już sobie poszli. Oczywiście ani moja mama, ani teściowa nie ruszą się do choćby minimalnej pomocy. Francja elegancja.

Mitaginka to jak u mnie, goście zawsze są w gościach. Moja mama potrafi zużyć 6 szklanek, tyle samo talerzy i jeszcze mieć pretensje, że obiad nie jest na czas.

Wspolczuje Ci bardzo , ja jak jestem dluzej niz 15 minut w pokoju z tesciowa to iskry leca, od momentu kiedy dowiedziala sie o ciazy zadrecza mnie swoja falszywa miloscia. Na szczescie moj maz juz nie daje sie na to nabrac

Kurcze ale dziwne te teściowe, u mnie jest ok. Przyjeżdża aby pomóc przy młodym, zawsze po sobie stawi naczynia do zmywarki, wyjmie jak jest pełna żebym przypadkiem nic nie musiała robić :-)

U mnie to już chyba zmęczenie materiału. Ile można ciągle słuchać tych samych historii, anegdot i udawać że są śmieszne/ fascynujące itd. Poza tym dla mnie ten dzisiejszy dzień to naprawdę ogromny wysiłek. Plecy to jedno ale mała to czuję niemal w pochwiE.

reklama
Wiesz nie jest tak zle jak maz jaszcze nie ma mamusi za wzor wszelkich cnot. Moja kolezanka mieszka z tesciami , mlodzi na gorze a starzy na dole i normalnie jej maz jak przychodzi do domu po pracy to najpierwbidzie do mamusi kladzienjej glowe na kolankach i opowiada jak spedzil dzien jak mi to opowiadala to chcialo mi sie smiac a ona biedna az lzy miala w oczach.

Do góry