reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Auralka moja lista wygląda dokładnie tak samo. Tylko zamiast żelu pod prysznic biorę mydło Biały Jeleń, żeby rany po cc nie podrażnić. Dodatkowo mam jeszcze Purelan, nakładki do karmienia i herbatkę laktacyjną. No i jeszcze soczewki bo ja ślepa jestem;-). I mydło carex, co by ręce przemyć ;-) po powrocie z wc, bo w Praskim tylko 2 kibelki, więc strach tam nawet wchodzić;-)

A w kinie było super, bo byłyśmy tylko my dwie. Bałam się, że trafimy na jakąś wycieczkę z przedszkola, ale takowa przyszła na kolejny seans

reklama
Malinova ja w rossku kupiłąm te małe opakowania żelu pod prysznic i płynu do higieny intymnej białego jelenia właśnie ;-) a seansu gratuluję :-) my z młodym byliśmy jak miał 3 lata, ale niestety niefortunnie wybraliśmy film jak się okazało :-("renifer niko ratuje święta"...

aaaa Pati jeśli chodzi o płyn do higieny intymnej ja normalnie używam białego jelenia z wyciągiem z kory dębu (taki pomarańczowy) osobiście bardzo lubię, bo w odróżnieniu od ziaji ten mnie nie podrażnia...

Auralka to córeczką problemów mieć nie będziesz. Wszelkie Barbie, Pony, Hello Kitty, Peppy itd bez umiaru. Moja jeszcze kocha Strażaka Sama i Auta

Jestem. Padam.
Krążka nie ściągnął, ściągnięcie za tydzień. Pobrał GBS i z uwagi na to że ostatnio bardziej wyszedł mi hemoroid to nie było to zbyt przyjemne. Mam odstawić wszystkie lutEiny, duphastony, no spy i magnezy :-/ ale ja nie zamierzam zrobić tego dzisiaj na hurra, tylko stopniowo bo moja macica chyba by zwariowała. Mała waży niby 3050 :-)

Kochane Moje :-)

Dziękuję za gratulacje :-D Na chwilę obecną jestem baaardzo szczęśliwa a młody jest cudowny, pięknie je z piersi, ale ttroszkę musimy dokarmiać , bo mam mało pokarmu póki co. Ważył ponad 3 kg, spadł do 2800. 53cm długi, 10 punktów. Był przez noc po cc na obserwacji, później juz cały czas z nami. Wykupilismy z mężem prywatny pokój z własną łazienką, mąż ma swoją kanapę do spania, tv, radio, full wypas :-) Młody ma lekką zoltaczke. Jak nie trzeba będzie fototerapii jutro wyjdziemy, jeśli trzeba będzie to w poniedziałek. Relację z porodu napiszę kolejnym razem, bo było dosyć dramatycznie, ale jak widać skończyło się dobrze. Trzymam za Was kciuki :-*

Hej. No i ja jestem po wizycie. Doktorkowi dysk wypadł i dlatego wczoraj musiał odwołać wizyty. Dzisiaj też taki połamany chodził, ale powiedział, że nie może iść do szpitala bo ma 60 pacjentek w ciąży z czego ok 15 w ciążach trudnych. Byliśmy pierwsi dzisiaj. Krążek ściągamy za 2 tygodnie. Tylko umowiona byłam na 28.04 to powiedział, że wtedy ma dyżur i znowu byłaby odwołana wizyta więc jedziemy do szpitala do niego na dyżur. Od razu bym chciała zobaczyć odział i porodówkę jak się uda. Mąż ma wolne bo miesiac wcześniej musi wypisać kiedy potrzebuje. To sobie pojedziemy 30 km w jedną stronę. Zmierzymy czas może :D. Chyba że zacznę rodzić :p to będę na miejscu tylko bez torby :p Mówił, że ostatnio kobiecie ściągnął właśnie w 36 tc i za tydzień rodziła ;) ciekawe jak to z nami będzie ;) Maluszek rośnie. Dzisiaj mu wyszło 1970 gram. Taki nasz okruszek malutki ;) jeszcze musi przybrać przynajmniej 0,5 kg ale w 2 tyg przybiera ok 300gram. No i mąż pytał się o te szpitale. Powiedział, że jak dotrwam do tego ściągania to mogę rodzić w 2 szpitalach. Tylko muszę mieć wyregulowaną cukrzycę i ciśnienie. Co do cukrzycy niby oki. Co do ciśnienia przed wizytami mam jakieś podwyższone. Dzisiaj 115/92 po wizycie bo pielęgniarka się nie wyrobila. A powiedzcie mi wiecie jakie jest max dobre ciśnienie? W domu mierze mam dobre. Niższe. Ale myślę, że jeżeli jest coś nie tak z nim to przed porodem może mi skoczyć a to bardzo niebezpieczne. No i powiedział żeby ma pierwszym miejscu patrzeć na bezpieczeństwo. Jeżeli będzie problem z ciśnieniem wybrać szpital wojewódzki. A jak bedzie ok to stawiać na komfort czyli prywatna klinika. No i żeby iść rodzić do prywatnej kliniki potrzebuję iść na konsultację do anestozjologa koszt 150-200 zł. No i nie wiem dziewczyny co robic. Trza to przemyśleć. Chociaż mąż stawia na zwykły szpital chyba.

Millly cudownie czyta się takie opisy.

Diuśka maks to 140/90 (również każde z osobna). Zależy też jakie miałaś przed. Przyjmuje się, że wzrost o odpowiednio 30/15 wskazuje na nadciśnienie. Jeśli bierzesz Dopegyt to się nie przejmuj, dramatycznie nie wzrośnie. W czasie porodu będzie cały czas monitorowane.

Milly
zazdroszczę też bym już chciała być "po"

Mitaginka zapomniałam o Tobie. Ja już wszystko odstawiłam, czuję się wolna. Pessar zdejmuję 27go, więc ciekawy tydzień nas czeka;-)począwszy od 22 kwietnia. Trochę się nas pewnie rozpakuje ;-)

reklama
Biorę Dopegyt ale tylko 1 tabletkę 2x dziennie. A czytałam na forum, że dziewczyny brały nawet po 8 dziennie. Więc może podwyższy dawkę później. Teraz sobie postanowiłam że wrócę do pomiarów 3 razy dziennie przez jakiś czas. Co mi szkodzi. Mówił dzisiaj że kobiecie wzrosło do 190 odkleilo sie łożysko ale na szczescie była w szpitalu i dziecko uratowane.

Mitaginko chodzi Ci o opuchliznę? Jeżeli tak to nic mi nie puchnie. Może też przez to że jednak się oszczędzam. Ale w sumie jak byłam u siostry na urodzinach to 3/4 dnia się ruszałam a nic nie puchło. W domu mam ok ciśnienie max może wyjątkowo 130 a to drugie max może 70. Tylko jak ide do tego lekarza. Wchodzę, czekam, siedzę... A potem wysokie :( No nic trzeba to obserwować i tyle. W razie jakichś skoków zgłoszę lekarzowi i on pomoze ;)

Do góry