Wiem, że zaczynam, ale boję się cokolwiek jeść żeby cukry nie były wysokie. Mam wrażenie, że mogę 4 rzeczy zjeść  Wiecie jak mi brakuje słodyczy...pączków... Czy herbaty z cytryną i z cukrem... Szok
 Wiecie jak mi brakuje słodyczy...pączków... Czy herbaty z cytryną i z cukrem... Szok  Jeszcze tym bardziej siedzą mi w głowie bo to zakazany owoc
 Jeszcze tym bardziej siedzą mi w głowie bo to zakazany owoc  Mam nadzieję, że dziecko będzie dobrze przybierać na wadze. Byłam u diabetologa i u dietetyka. Ale to są takie ogólnikowe informacje. I sama już nie wiem co i jak. Czytam na necie też jadłospisy. Ale będzie monotonia straszna. A gdzie tam u mnie poród... 26tydz i 5 dzień dzisiaj.
 Mam nadzieję, że dziecko będzie dobrze przybierać na wadze. Byłam u diabetologa i u dietetyka. Ale to są takie ogólnikowe informacje. I sama już nie wiem co i jak. Czytam na necie też jadłospisy. Ale będzie monotonia straszna. A gdzie tam u mnie poród... 26tydz i 5 dzień dzisiaj. 
Do fryzjera bym poszła, ale po co jak siedzę w domu. Dobrze, że prawie ubrań ciążowych nie kupowałam 

Gratuluję udanych wizyt tak trzymać dziewczynki
 tak trzymać dziewczynki 

Do fryzjera bym poszła, ale po co jak siedzę w domu. Dobrze, że prawie ubrań ciążowych nie kupowałam
Gratuluję udanych wizyt

dlatego po 36 tyg muszę się ogarnąć
 dlatego po 36 tyg muszę się ogarnąć 

najważniejsze to sprawdzać produkt za produktem po czym ci cukier skacze, bo może się okazać, że są owoce które możesz jeść (chociaż je najlepiej jeść w towarzystwie np. jogurtu naturalnego lub węglowodanów złożonych (pełnoziarniste pieczywo np.) Ja nie jestem ekspertem od dietetyki ani od cukrzycy ciążowej, ale sporo moich znajomych miało i naprawdę dość fajnie dały radę sobie ustawić dietę tak, że nie cierpiały za bardzo ;-)
 najważniejsze to sprawdzać produkt za produktem po czym ci cukier skacze, bo może się okazać, że są owoce które możesz jeść (chociaż je najlepiej jeść w towarzystwie np. jogurtu naturalnego lub węglowodanów złożonych (pełnoziarniste pieczywo np.) Ja nie jestem ekspertem od dietetyki ani od cukrzycy ciążowej, ale sporo moich znajomych miało i naprawdę dość fajnie dały radę sobie ustawić dietę tak, że nie cierpiały za bardzo ;-)