reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Bóle i różne dolegliwości w ciąży...

ja rozmiawiałam z moją lekarką rodzinną. Dała skierowanie do ortopedy, ale ja jak to ja wybieram się i wybrać nie mogę. Ale lekarka mówiła że w ciąży to wiele i tak mi nie powie, jedynie na jakąś rehabilitacje wyśle. Ja podejrzewam że mi jakoś nerw kulszowy musi uwierać. Tylko że ja miałam podobne bóle już przed ciążą jak np dużo żabką pływałam, albo w inny sposób ruszalam nogami na boki :)

reklama
Znam ten ból . Mnie rwa kulszowa juz nie raz załatwiła. Raz krótko przed zajsciem w ciążę tak ze nie mogłam wstać z łóżka. Całkowita blokada:-(
Aż boje sie co bedzie po ciazy, bo napewno sie nie poprawi.
Raz na jakis czas p. Grażynka z rehabilitacji stawia mnie na nogi dosłownie.
Rezonans wykazał zwyrodnienia i brałam sne leki przeciwzapalne oraz zastrzyki.
Po ciazy mam nadzieje ostro zabrać sie do roboty co by kręgosłup całkowicie nie siadl.

A z innej beczki czy meczy Was senność bo ja ostatnio uskuteczniam drzemki godzinne. Chyba przez ten spadek hg i moje super ciśnienie czyli 100/50.

Ostatnia edycja:
no mnie w ciągu dnnia senność niesamowita dopada. wczoraj miałam 90/50 ciśnienie po kawie.
ale najgorsze jest to że przychodzi wieczór i senność znika i zaczyna sie bezsenna noc :(

Asia*-ja mam zupełnie tak samo, w dzień zasypiam na stojąco a jak przychodzi wieczór-nagłe ożywienie i nici ze snu...tłumaczę sobie to tym,że może to ja dopasowuję się do rytmu dnia dzidziusia a nie on do mnie...

Ja mam tak ze w ciagu dnia ucinam drzemke a wieczorem zasypiam od razu koło 23 i śpię do 5-6 czasami nawet bez przerwy na siku. Spalabyn i dłużej ale nasz szczeniaczek robi pobudke koło 4. Dzisiaj cichaczem zjadla delicje zostawiając idealnie oczyszczona galaretke z czekolady i biszkoptu:dry:
Mały szkodnik ale kochany. No i mamy zaprawe przed małym bobasem:-D

Mnie bralo spanie przez ostatnie kilka dni jak bylo tak strasznie duszno... w ogole czulam sie do pupy, bo cisnienie 100/60, spac mi sie chcialo non stop i jakas taka slaba bylam... ale juz mi troche lepiej, wydaje mi sie ze to tez wlasnie kwestia pogody :)
A jak z zelazem u was? Ja odkad biore zelazo to czuje sie znacznie lepiej i mnie wlasnie taka sennosc nie bierze czesto, wlasciwie prawie wcale.
Dokuczaja mi natomiast skurcze lydek ale na to z kolei od niedawna mam magnez z potasem wiec tez sa nieco mniej uciazliwe niz wczesniej :)

hmmm, ja takich bóli nie mam. Pewnie mam szerokie biodra i już u mnie nie ma się co rozciągać :)
Natomiast tak jak aniawos, mam drętwienie ale rąk.Dzis obudził mnie telefon i niemogłam sobie poradzić by go wziasc do ręki. Jejku co za dolegliwości ....

ja tez ucinam sobie popołudniowe drzemki.Dzis spalam od 5 do 7.ja najczęsciej usypiam jak ogladam seriale po południu;) Ale naszczęście w nocy bezsenność mi nie dokucza.

reklama
ja w dzień nie śpię, po prostu nie mam czasu, bo pracuję a po pracy zawsze coś do załatwienia lub do zrobienia, więc dopiero wieczorem jestem w domu, ale w nocy śpię super, kładę się ok24 i tylko raz pobudka na siku i do 7 śpię dalej:-) ale dzisiaj w pracy tak mnie dopadło zmęczęnie, normalnie ręce mi opadły i myslałam ze padnę, ale to może przez to że nie jadam słodyczy i cukier mi spadł, bo zjdłam 2 batoniki i jak nowo narodzona:-) lekarka mnie uprzedzała, ze takie spadki cukru są możliwe właśnie.

co do żelaza to ja miałam wynik w normie i jakoś nie odczuwałam żadnych problemów, skurczy tez nie mam, ale to pewnie dlatego że od początku ciąży łykam aspargin 3x2

Do góry