reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Bóle i różne dolegliwości w ciąży...

hmmm, ja takich bóli nie mam. Pewnie mam szerokie biodra i już u mnie nie ma się co rozciągać :)
Natomiast tak jak aniawos, mam drętwienie ale rąk.Dzis obudził mnie telefon i niemogłam sobie poradzić by go wziasc do ręki. Jejku co za dolegliwości ....

MAm podobnie, dziś tak mi ręka w nocy zdrętwiała, że musiałam mojewgo W obudzić by pomógł mi się obrócić bo sama nie dałam rady, zero czucia :-( Czy to normalne?

ja nadal mam anemie ale lekarka mi żelaza nie przepisałą dalej. Więc się zastanawiam czy samej sobie nie kupić.

też i ta dolegliwość mnie dopadła, biorę żelazo, jem szpinak i nic, zmiast poprawa leci w dół, lekarz zdziwiony, ale mówi by się nie martwić bo to normalne, ale dobrze pisze
tylko kup takie po których zatwardzenia nie ma. Bo ja przeżyłam traume.

bo ja tez mam straszne zatwardzenia po nim :zawstydzona/y:

reklama
Bluetooth ja myślę że to wszystko przez alergię, po prostu nos nie poradził sobie to jakoś może przeszło w nieżyt i z tego właśnie niby może przeziębienie. Zresztą to już mało ważne byle mi przeszło.

widzicie ja nie biorę żelaza, a do kibla chodze raz na ruski rok..udało się dzisiaj, ale wczesniej byłam w sobotę..czyli prawie tydzien...super:eek:

MAm podobnie, dziś tak mi ręka w nocy zdrętwiała, że musiałam mojewgo W obudzić by pomógł mi się obrócić bo sama nie dałam rady, zero czucia :-( Czy to normalne?

też i ta dolegliwość mnie dopadła, biorę żelazo, jem szpinak i nic, zmiast poprawa leci w dół, lekarz zdziwiony, ale mówi by się nie martwić bo to normalne, ale dobrze pisze

bo ja tez mam straszne zatwardzenia po nim :zawstydzona/y:

szpinak podobno nie ma tyle żalaza co początkowo myśleli naukowcy. To ponoć sekretarka tego co go badał zle zapisała i przez to wszyscy myśleli że szpinak taki zasobny w zelazo :)

Mi sie wyniki niby poprawiły, ale nadal sa poniżej normy. Ja kiedyś przechodziłam anemie i omdlenia przez to itp. i nie chciałabym żeby teraz mnie to spotkało więc sobie zaaplikuje chyba jeszcze dalej to żelazo, tym bardziej że moja dieta dość uboga jednak.

Pregnamed żelazo, kapsułki, 30 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie łykałyście może to ?
ponoć sa takie które mniej powodują zaparcia, tlyko które to?

Jesli ktos ma problemy z zelazem to powinien go pic z witamina C - ja zawsze zelazo popijam herbata z cytryna a do tego pije jeszcze witamine C (100) 3 razy dziennie i zelazo mimo iz mialam z nim problem i ciezko sie wchlanialo u mnie teraz pieknie rosnie i mam bardzo dobre wyniki.
Ja mialam zaparcia po pierwszy preparacie z zelazem ktory pilam - Tardyfelon
Obecnie pije BIOFAR i zaparc prawie nie mam, ale staram sie jesc duzo owocow i wrzyw bo to koope rozmiekcza :D
Ps. zelaza jest jezcze duzo w truskawkach :)

Nie mówicie o truskawkach... ja mam alergie pokarmową i właśnie m.innymi tez na truskawki, a tu sezon sie zaczyna :-(
Oby maleństwo nie odziedziczylo po mnie tej alergii.:no:
A z zaparciami u mnie- zerowe. wogole nigdy tego nie mialam, i teraz w ciazy tez. do WC chodzę zazwyczaj 2 razy na dzień. Ale moze dlatego, ze od zawsze jem tylko ciemny chleb i piję tylko zieloną herbatę. i mysle ze to wystarczy. na mnie dziala.
A właśnie tego magnezu tez mialam za mało, wyszlo mi tak z badań, no i pewnie dlatego czesto braly mnie skurcze. teraz biore jakiś magnez bo lekarka mi kazala.
a jakie bierzecie witaminy dla ciezarnych? ja własnie nic nie bralam tylko FOLIK no i lekarka kazala mi wlasnie kupic magnez i witaminy, kupilam wiec FALVIT MAMA. do tego przez te twardnienie brzuch musze jeszcze brac luteine i no-spe...;/

A mnie lekarz przepisał Ascofer i zaparć po nim brak.

Co do skurczy łydek, to kilka razy mi sie zdarzyło, ja zazwyczaj zaczynam mocno ruszać nogą... zginać w kolanie i odciągać stopę, boli, ale przechodzi o wiele szybciej.

U nas w czwartek Pan doktor odnalazł moją cytologię sprzed miesiąca ponad... laboratorium zagubiło wynik i musiał się po duplikat zgłosić... wynik "2" więc jest ok, jak na ciążę i nadżerkę...

CO do innych ciążowych dolegliwości, to mam już dosyć tych cholernych upławów... :wściekła/y:każdy lek jaki dostaje działa na 2 tygodnie i później dolegliwości wracają... :-(rozmawiałam z koleżanką i ona też tak miała podobno...
Sorry za intymne pytanie, ale czy Wy też się z takim problemem borykacie?
Ja juz brałam dwie serie Pimafucinu i Macmiror 500 i teraz znów powtarzam macmiror... może pomoże...

reklama
Kardamon, ale mowisz o infekcjach czy uplawach? Bo ja wzmozony sluz czyli uplawy mam cala ciaze, ale takie zwykle. Musze wkladki nosic, bo tak ciekne.

Do góry