reklama

Brak apetytu w ciazy

Aniaanka

Fanka BB :)
Czesc dziewczyny chcialam sie Was zapytac jak sie odzywiacie w ciazy
Ja narazie malo przytylam jesli chodzi o wage, choc bruszek juz widac. Ale nie mam ostatnio apetytu. Czy powinnam sie zmuszac do jedzenia i duzo jesc? Jestem na koncu 18 tygodnia i wiem ze teraz maluszek intensywnie rosnie. Biore witaminy ale martwie sie jedzeniem, ze nie mam apetytu albo ze jem za malo.

reklama
Ja przez 3 pierwsze miesiące schudłam 2,5 kg z wyjściowej wagi. W 4 miesiącu dopiero zaczęłam lepiej jeść i zaczęłam przybierać na wadze. Teraz jestem w 7 miesiącu i dopiero teraz mam straszną ochotę na warzywa (wcześniej mnie odrzucały). Moja położna powiedziała, żeby do niczego się nie zmuszać, tylko jeść wtedy kiedy ma się ochotę i to na co ma się ochotę

Ja jestem w prawie 30tc. Na początku ciąży schudłam 2, 5kg w tym momencie jestem +3kg od wagi wyjściowej. Od początku jem bardzo mało, każdy posiłek to katorga. Nic mi nie smakuje, wszystko odrzuca. Nie martw się, dziecko ściągnie z Ciebie co potrzebuje.

Dziekuje Wam bardzo za odpowiedzi. Ja przytylam ponad kilogram od wagi sprzed ciazy. I tak nie moge jesc wiekszych porcji bo wtedy mam bardzo napiety brzuch i uczucie przejedzenia. A dzis posrodku brzucha w gornej czesci czuje taki nacisk, jakby bolal mnie miesien. Co to moze byc i czy powinnam sie tym martwic? Jak siedze i potem wstaje to jest gorzej, jak chodze to uscisk jakby mija.

Dziekuje Wam bardzo za odpowiedzi. Ja przytylam ponad kilogram od wagi sprzed ciazy. I tak nie moge jesc wiekszych porcji bo wtedy mam bardzo napiety brzuch i uczucie przejedzenia. A dzis posrodku brzucha w gornej czesci czuje taki nacisk, jakby bolal mnie miesien. Co to moze byc i czy powinnam sie tym martwic? Jak siedze i potem wstaje to jest gorzej, jak chodze to uscisk jakby mija.
Kwestie jelitowe moim zdaniem. Weź sobie Espumisan.

reklama
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry