reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Brak okresu, wynik negatywny

Powtórz test sikany, a najlepiej idź na betę, żeby nie było wątpliwości.

Ciąża jest jak najbardziej możliwa, w końcu uprawiasz seks bez zabezpieczenia.

reklama
Powtórz test sikany, a najlepiej idź na betę, żeby nie było wątpliwości.

Ciąża jest jak najbardziej możliwa, w końcu uprawiasz seks bez zabezpieczenia.
Na betę pójdę w poniedziałek. Do tego czasu chyba mnie stres zabije. Jeśli miałam regularne okresy, to moje dni płodne powinny wyjść około polowy stycznia. Czy w takim wypadku, po prawie 20 dniach, test mógłby dalej wykazać negatywny wynik? Jak często to się zdarza?

Na betę pójdę w poniedziałek. Do tego czasu chyba mnie stres zabije. Jeśli miałam regularne okresy, to moje dni płodne powinny wyjść około polowy stycznia. Czy w takim wypadku, po prawie 20 dniach, test mógłby dalej wykazać negatywny wynik? Jak często to się zdarza?
Przy regularnych cyklach ,raczej nie możliwe zeby była ciąża, a testy po 20 dniach negatywne , dla mnie to nie ciaza ,ale zbadaj bete ,I umów się do gina ,jeśli okres nie przyjdzie

Właśnie nie widzę drugiej kreski. Czy to możliwe, że jeszcze za mało hormonu? Test miał czułość 25. Czy po dniu w którym powinien wystąpić okres kreska nie powinna być widoczna?
Zależy kiedy była owulacja i doszłoby do zapłodnienia. Możliwe że za mało hormonu dlatego na początek najlepiej sprawdza się czuły test 10. Beta HCG startuje prawie od 0 a podwaja się na początku co 2 dni. Natomiast nie sądzę aby była to kwestia późnego zapłodnienia.

Zależy kiedy była owulacja i doszłoby do zapłodnienia. Możliwe że za mało hormonu dlatego na początek najlepiej sprawdza się czuły test 10. Beta HCG startuje prawie od 0 a podwaja się na początku co 2 dni. Natomiast nie sądzę aby była to kwestia późnego zapłodnienia.
Tak czytałam trochę i znalazłam, że szansa na zapłodnienie w danym miesiącu bez zabezpieczenia to 25%. Przy stosunku przerywanym 78% skuteczności. Test po dniu miesiączki daje 90% pewności. Czy to prawda? Mam dzisiaj uczucie gorączki i ból w podbrzuszu z lewej strony, ostatnie dni kilka razy skurcze.

Tak czytałam trochę i znalazłam, że szansa na zapłodnienie w danym miesiącu bez zabezpieczenia to 25%. Przy stosunku przerywanym 78% skuteczności. Test po dniu miesiączki daje 90% pewności. Czy to prawda? Mam dzisiaj uczucie gorączki i ból w podbrzuszu z lewej strony, ostatnie dni kilka razy skurcze.
A Ty chcesz być w ciąży czy jeszcze nie bardzo ?

Prawdę mówiąc to jeszcze nie planowaliśmy tego. Wiem, że powinniśmy się lepiej zabezpieczać. Teraz wiadomo, stres... Dlatego pytam, pewnie, żeby się lekko odstresować.
Wg mnie prawdopodobieństwo jest, ale naprawdę niewielkie. Oczywiście wszystko może się zdarzyć ale tak jak pisałam wcześniej, musiałabyś mieć mega pecha. Odetchnij i zrob betę w poniedziałek.

Właśnie dostałam wynik b-hcg. >0.2. Czy musze się jeszcze testować, czy to już definitywny?

reklama
Do góry