reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Brak okresu, wynik negatywny

2 dni przed planowana miesiączka poszłam na betę i była <1. Okres mi się spóźniał 2 tygodnie i tchnelo mnie w wigilię jak rzuciłam się na grzybowa gdzie nie lubie grzybów. Na teście wyszła delikatna kreska a po świętach odrazu w pon beta 33.

reklama
2 dni przed planowana miesiączka poszłam na betę i była <1. Okres mi się spóźniał 2 tygodnie i tchnelo mnie w wigilię jak rzuciłam się na grzybowa gdzie nie lubie grzybów. Na teście wyszła delikatna kreska a po świętach odrazu w pon beta 33.
Moja miesiączka spóźnia się już 6 dni. Jaka szansa, że beta wyszłaby fałszywie negatywna na tym etapie?

Ile dni po stosunku b-hcg da wynik wiekszy niż 0.2? Czy zrobić jeszcze raz za tydzień? Okresu dalej nie ma.
Wszystko zależy od owulacji. Do ciąży nie wystarczy sam stosunek. Jeśli wszystko było regularnie z Twoim cyklem to wnioskuję że jesteś ok 5 dni po dacie spodziewanej miesiączki wiec naprawdę coś już by wyszło.

Właśnie dostałam wynik b-hcg. >0.2. Czy musze się jeszcze testować, czy to już definitywny?
Wybacz, że tak się wtrącę ni z gruszki, ni z pietruszki. Twoja Beta wynosi więcej niż 0.2 (>0.2) czy mniej niż 0.2 (<0.2)? Napisałaś, że więcej niż 0.2... Tak ma być?

Moja miesiączka spóźnia się już 6 dni. Jaka szansa, że beta wyszłaby fałszywie negatywna na tym etapie
Wszystko zależy od owulacji. Do ciąży nie wystarczy sam stosunek. Jeśli wszystko było regularnie z Twoim cyklem to wnioskuję że jesteś ok 5 dni po dacie spodziewanej miesiączki wiec naprawdę coś już by wyszło.
Może rzeczywiście spóźnia mi się okres. Bardzo dużo stresu ostatnio. Nie przespane noce i mało jadłam. 🥺

Stosunek był 16.01. Załóżmy że Twój facet ma tytanowe plemniki i jakimś cudem ze stosunku przerywanego przeżyłyby 7 dni (to serio nierealne ale ok). Mialas pecha i owulacja się przesunęła i była 22.01 + 12 dni max na zagnieżdżenie + 2 na wytworzenie HCG to daje nam 05.02 jako ostatni dzień kiedy mogło by coś wyjsc w badaniu z krwi. Oddychaj 😉

Moja miesiączka spóźnia się już 6 dni. Jaka szansa, że beta wyszłaby fałszywie negatywna na tym etapie

Może rzeczywiście spóźnia mi się okres. Bardzo dużo stresu ostatnio. Nie przespane noce i mało jadłam. 🥺
jeżeli stosunek mieliście jeden do tego momentu to nie ma opcji żeby była ciaza

reklama
U nas inna sytuacja. My w teoretyczne dni płodne nic. Bliżej spodziewanej daty miesiączki poszaleliśmy i się okazało że wtedy była owulacja 🤷

Do góry