• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Brak pęcherzyka w obrazie usg.

Poprostuasia

Zaciekawiona BB
Dziewczyny, według ostatniej miesiączki w dniu usg czyli 23 października ciąża powinna mieć 5 tygodni i 2 dni. Niestety w macicy nie bylo nic widać oprócz ogniska implantacji... (to też watpliwy obraz czy to napewno to)
IMG_20191028_085849.jpg
Czy któraś z Was tak miała i ciąża okazała się młodsza niż w rzeczywistości? 16.10 miałam lekkie jednorazowe plamienie, był to dzien w którym wykonałam test ciazowy. Wyszedł pozytywny lecz kreska była blada.

Pierwsza beta 17.10 - 70
Druga beta 21.10 - 285
Trzecia beta 23.10 - 785
Czwarta beta 25.10 - 2050

Czy mogę mieć jeszcze jakaś nadzieję że będzie ok? Następne usg 6 listopada.

Ostatnia edycja:
reklama
Rozwiązanie
To że dla mamy każdy objaw może być niepokojący to rozumiem, ale można zadzwonić do ginekologa i zapytać o niepokojące objawy - Nie trzeba z każdą rzeczą biec na IP. Izba przyjęć nie jest po to żeby biegać na nią z bolącą od miesiąca nogą, w ten sposób osoba naprawdę potrzebująca pomocy może jej nie uzyskać na czas. Nie wzywasz do bolącego gardla pogotowia a uwaszasz że jest to powód do żeby iść na IP i dostać się szybciej do lekarza? Są przypadki z którymi idziesz na IP jak brak ruchów dziecka, silne bóle czy krwawienie, a są takie o które wystarczy zapytać swojego ginekologa.
Jak można porównać bol gardła do strachu o własne dziecko. Przecież ono jest w brzuchu, nie wiem co sie z nim dzieje, a co ginekolog to jasnowidz? Wolę...
I tu się zgodze, miałaś plamienie coś się działo więc jedziesz na IP ale jak nic się nie dzieje a wizyta na IP ma być uspokojeniem nerwów to uważam to za bezsens i odbieranie cennego czasu tym którzy są potrzebie. Każdy płaci skladki ale Izba Przyjęć nie jest od uspokajania nerwów tylko od tego by przyjmować nagle wypadki- plamienie, brak ruchów dziecka, skorcze - nie odbierajmy szansy na szybką diagnozę rzeczywiście potrzebującym tylko przez nasze widzimisię. W pozostałych przypadkach można się udać do ginekologa na NFZ.
Uwierz ze jeżeli chodzi o zdrowie swojego dziecka, to dla matki każdy objaw może być niepokojacy. Dla ciebie błachy a dla mamy dziecka które jest pod sercem ważny. Każdy ma prawo skorzystać z izby, babcia którą boli noga i matka której się wydaje że coś jest nie tak.

reklama
Uwierz ze jeżeli chodzi o zdrowie swojego dziecka, to dla matki każdy objaw może być niepokojacy. Dla ciebie błachy a dla mamy dziecka które jest pod sercem ważny. Każdy ma prawo skorzystać z izby, babcia którą boli noga i matka której się wydaje że coś jest nie tak.
To że dla mamy każdy objaw może być niepokojący to rozumiem, ale można zadzwonić do ginekologa i zapytać o niepokojące objawy - Nie trzeba z każdą rzeczą biec na IP. Izba przyjęć nie jest po to żeby biegać na nią z bolącą od miesiąca nogą, w ten sposób osoba naprawdę potrzebująca pomocy może jej nie uzyskać na czas. Nie wzywasz do bolącego gardla pogotowia a uwaszasz że jest to powód do żeby iść na IP i dostać się szybciej do lekarza? Są przypadki z którymi idziesz na IP jak brak ruchów dziecka, silne bóle czy krwawienie, a są takie o które wystarczy zapytać swojego ginekologa.

Jak można porównać bol gardła do strachu o własne dziecko. Przecież ono jest w brzuchu, nie wiem co sie z nim dzieje, a co ginekolog to jasnowidz? Wolę pojechać na izbę o raz za dużo niż potem do końca życia płakać że stało się coś złego.. Mam do tego święte prawo. Odpowiadam za życie drugiego człowieka bez różnicy czy ma 8 czy 38 tydodni. Widzę nie zgodzimy się w tej kwestii i tyle.

Rozwiązanie
Hej nie martw sie ja teraz tez 21.12 zrobiłam test wyszły dwie kreski poszłam 22 od razu do ginekologa widział ze wszystko sie powiększa ale nie bylo widać zarodka ale mówił ze to wczesna ciąża 23.12 zrobiłam bete wyszło ze mam 863 czyli wczesna ciąża spokojnie mogłaś mieć 4 tydzień ze nic nie widać ja tez sie wystraszyłam ale ginekolog mnie uspokoił najważniejsze jak nie masz żadnego krwawienia mocnego bólu w podbrzuszu to znaczy ze jest wszystko dobrze i to mnie uspokoiło w Poniedziałek ide.do Ginekolga mam nadzieję ze wtedy bedzie widać juz coś. Pozdrawiam serdecznie

Hej nie martw sie ja teraz tez 21.12 zrobiłam test wyszły dwie kreski poszłam 22 od razu do ginekologa widział ze wszystko sie powiększa ale nie bylo widać zarodka ale mówił ze to wczesna ciąża 23.12 zrobiłam bete wyszło ze mam 863 czyli wczesna ciąża spokojnie mogłaś mieć 4 tydzień ze nic nie widać ja tez sie wystraszyłam ale ginekolog mnie uspokoił najważniejsze jak nie masz żadnego krwawienia mocnego bólu w podbrzuszu to znaczy ze jest wszystko dobrze i to mnie uspokoiło w Poniedziałek ide.do Ginekolga mam nadzieję ze wtedy bedzie widać juz coś. Pozdrawiam serdecznie
No ale to jest post sprzed 4 lat

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry