Ja znowu z problemem... USG na IP 3.05 - zarodek 4mm 6+0, tętno ładne, brak krwiakow etc, ze względu na plamienia niewiadomego pochodzenia dostałam progesteron. Wczoraj rutynowa wizyta w Luxmed po skierowania na badania i kartę ciąży a tam info że brak akcji serca, zarodek 6mm 6+4 - czy lekarz mógł się pomylic? Kazał odstawić luteinę i duphaston i zrobić betę - wynik z dzisiaj 108tyś. Nie chce mi się wierzyć, że coś jest znowu nie tak
. Jutro mam wizytę na USG 3D żeby potwierdzić ten brak akcji serca, leki znowu biorę. Czy ja się tylko łudzę i nie ma szans na pomyłkę?
reklama
A te 3D to w LuxMedzie? Może pójdź prywatnie? Ja tym lekarzom tam za bardzo nie ufam... Chodzę tylko po to by mieć skierowania i badania z pakietu. Znajomej powiedział, że nic nie widzi, a na drugi dzień poszła prywatnie i okazało się, że jest zarodek i serduszko. Dodatkowo mam wrażenie, że sprzęt USG w LuxMedzie pozostawia wiele do życzenia... Moje ostatnie USG z połówkowych wygląda jak plama po rozlanej kawie.. Nawet nie wiem co obrazuje.Ja znowu z problemem... USG na IP 3.05 - zarodek 4mm 6+0, tętno ładne, brak krwiakow etc, ze względu na plamienia niewiadomego pochodzenia dostałam progesteron. Wczoraj rutynowa wizyta w Luxmed po skierowania na badania i kartę ciąży a tam info że brak akcji serca, zarodek 6mm 6+4 - czy lekarz mógł się pomylic? Kazał odstawić luteinę i duphaston i zrobić betę - wynik z dzisiaj 108tyś. Nie chce mi się wierzyć, że coś jest znowu nie tak. Jutro mam wizytę na USG 3D żeby potwierdzić ten brak akcji serca, leki znowu biorę. Czy ja się tylko łudzę i nie ma szans na pomyłkę?
Badanie trwało całe 5 minut.
U mnie w 12tc wyszła wada pęcherza i jedyne co mi lekarka powiedziała to "Dziecko ma wadę". Nic więcej. Gdyby nie to, że chodziłam prywatnie i mam naprawdę dobrego lekarza, który pomógł, wytłumaczył to nie wiem co bym zrobiła...
Trzymam kciuki by jednak było wszystko w porządku!

Ma 3D idę prywatnie, tam lekarze mają certyfikaty i robią głównie USG prenatalne więc mam nadzieję, że tam jednak zobaczą coś, czego lekarz w Luxmedzie nie dostrzegł...A te 3D to w LuxMedzie? Może pójdź prywatnie? Ja tym lekarzom tam za bardzo nie ufam... Chodzę tylko po to by mieć skierowania i badania z pakietu. Znajomej powiedział, że nic nie widzi, a na drugi dzień poszła prywatnie i okazało się, że jest zarodek i serduszko. Dodatkowo mam wrażenie, że sprzęt USG w LuxMedzie pozostawia wiele do życzenia... Moje ostatnie USG z połówkowych wygląda jak plama po rozlanej kawie.. Nawet nie wiem co obrazuje.
Zobacz załącznik 1270204
Badanie trwało całe 5 minut.
U mnie w 12tc wyszła wada pęcherza i jedyne co mi lekarka powiedziała to "Dziecko ma wadę". Nic więcej. Gdyby nie to, że chodziłam prywatnie i mam naprawdę dobrego lekarza, który pomógł, wytłumaczył to nie wiem co bym zrobiła...
Trzymam kciuki by jednak było wszystko w porządku!![]()
Trzymam kciuki. Nie byłby to pierwszy raz że lekarz/sprzęt się myli. Daj znać po wizycie,Ma 3D idę prywatnie, tam lekarze mają certyfikaty i robią głównie USG prenatalne więc mam nadzieję, że tam jednak zobaczą coś, czego lekarz w Luxmedzie nie dostrzegł...
Natalia198777
Fanka BB :)
Też nie byłam zadowolona z prowadzonej ciąży w lux med. Też pakiet z pracy i dlatego chodziłam i polowych badań nie porobionych jak się potem przy porodzie okazało a ilość USG to dramat w sumie miałam az 3 pierwsza wizyta i połówkowe. W drugiej ciąży na NFZ mnie lepiej poprowadzili. Spokojnie poczekaj za tym 3d i daj znać
linka90
Dobrze ze idziesz jeszcze zweryfikować prywatnie. Ja popieram przedmówczynie. Prowadzę ciąże w luxmed ze względu na bezpłatne badania, ale w życiu nie sugerowałbym się tym co mówi lekarz prowadzący.Ja znowu z problemem... USG na IP 3.05 - zarodek 4mm 6+0, tętno ładne, brak krwiakow etc, ze względu na plamienia niewiadomego pochodzenia dostałam progesteron. Wczoraj rutynowa wizyta w Luxmed po skierowania na badania i kartę ciąży a tam info że brak akcji serca, zarodek 6mm 6+4 - czy lekarz mógł się pomylic? Kazał odstawić luteinę i duphaston i zrobić betę - wynik z dzisiaj 108tyś. Nie chce mi się wierzyć, że coś jest znowu nie tak. Jutro mam wizytę na USG 3D żeby potwierdzić ten brak akcji serca, leki znowu biorę. Czy ja się tylko łudzę i nie ma szans na pomyłkę?
Daj znać jutroMa 3D idę prywatnie, tam lekarze mają certyfikaty i robią głównie USG prenatalne więc mam nadzieję, że tam jednak zobaczą coś, czego lekarz w Luxmedzie nie dostrzegł...

Michalina93
Trzymam kciuki. 

reklama