reklama

Brak zarodka

Z tego wynika, że program obliczył wiek ciąży na podstawie pomiaru CRL, który faktycznie by odpowiadał 8 tyg ciąży. No ale mówisz, że nie było zarodka, a to crl jest tak naprawdę pomiarem pęcherzyka ciążowego?
Oczywiście nie jesteśmy lekarzami. Ja na twoim miejscu umówiłabym się na jeszcze jedną wizytę do innego specjalisty
Lekarz powiedział że jest pęcherzyk ciążowy, widzi też pęcherzyk żółtkowy ale zarodka nie widzi, macica skrecona i kiepska widocznosc na usg

reklama
Teraz to się boję okropnie kolejnego badania i tego co się dowiem 😔 mój kazal przyjechac za 2 tyg, ja sama nie wiem co robić

Bo szczerze najlepiej jest potwierdzać ciążę później, okolice 7-8 tydzień... Tak nawet prawdę mówiąc część lekarzy rekomenduje, nie spieszyć się bo niestety wielokrotnie to daje tylko stres bo czegoś nie widać, a ciąża to też nie zawsze matematyka i tak jak i owszem, zdarzają się ciąże nierokujące właśnie po tym, że czegoś nie widać tak często i gęsto dziewczyny są w gabinecie na potwierdzenie zbyt wcześnie. Wiadomo, no wyjątek od reguły jeśli ktoś potrzebuje jakichś preparatów. Ale zdrowa kobieta w ciąży fizjologicznej nie musi meldować się u lekarza w 5, 6tc.
Musisz uzbroić się w cierpliwość. Tyle pozostało.

reklama
Teraz to się boję okropnie kolejnego badania i tego co się dowiem 😔 mój kazal przyjechac za 2 tyg, ja sama nie wiem co robić
Pomyłka w zapisie, poza tym co to za określenie „skręcona macica” 🙄 ja po tym tekście szukałabym innego lekarza, jeśli masz się poczuć lepiej to umów się do innego specjalisty a tam nie wracaj.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry