• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Brązowe plamienia - 15 ty tydzień

asiakasia90

Fanka BB :)
Drogie koleżanki bardzo potrzebuję pomocy :( jestem w swojej pierwszej ciąży, obecnie 15 sty tydzień, ciąża jak to ginekolog ujmuje idealna, badania prenatalne - wszystko w porządku z Dzidzią, ale jednak od tygodnia zauważyłam u siebie brązowe plamienia przy podcieraniu po oddanym moczu, dodam że te plamienia nie są obfite, nie występują za każdym razem, nie pozostawiają śladów na bieliźnie. Jak wcześniej napisałam pojawiają się tylko na papierze toaletowym. Skonsultowam to ze swoim lekarzem, kazał przyjść po receptę na duphaston i luteine. Przyjmuje te leki od tygodnia, niestety plamienie nadal trwa. Lekarz powiedział, że brązowe plamienie jest mniej niepokojące niż czerwone bo oczyszcza się coś starego, ale mimo wszystko mam się oszczędzać. Staram się jak najwięcej leżeć i odpoczywać. Powiedzcie mi czy któraś z Was miała takie plamienie? Jakie były jego przyczyny? Jestem kłębkiem nerwów :(

reklama
reklama
Badanie ogólne moczu miałam w czerwcu i wszystko było w porządku. Badanie ginekologiczne na fotelu w październiku zeszłego roku i nigdy nie miałam nadżerki. Macie rację, jutro pójdę zanieść mocz do badania, tylko pytanie czy zrobić badanie ogólne czy na posiew?

Zrób sobie ogólny mocz, jeśli będziesz miała bakterie to wtedy ewentualnie posiew.Ja tydzień temu miałam krwiomocz, myślałam że dostanę zapaści jak to zobaczyłam.Byłam przekonana że to przez e.coli którą mam ale okazało się że prawdopodobnie schodził mi kamień.Także jeśli z dzidzią wszystko ok to nie ma co panikować, zrób mocz i zobaczysz.

Badanie ogólne moczu miałam w czerwcu i wszystko było w porządku. Badanie ginekologiczne na fotelu w październiku zeszłego roku i nigdy nie miałam nadżerki. Macie rację, jutro pójdę zanieść mocz do badania, tylko pytanie czy zrobić badanie ogólne czy na posiew?
Moim zdaniem posiew i wymaz z pochwy powinnaś mieć. Może jest jakaś infekcja bakteryjna, która nie daje innych objawów.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry